Verweij ziet glansrijke toekomst voor Ajacied: 'Engelse clubs gaan veel voor hem betalen'

10 november 2023, 20:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/De Telegraaf

Mike Verweij heeft hoge verwachtingen van Brian Brobbey. De clubwatcher van Ajax denkt dat de fel bekritiseerde aanvalsleider van de Amsterdammers in de toekomst ‘voor een groot bedrag’ de overstap naar Engeland kan maken. Bij Kick-off van De Telegraaf komt de situatie van Brobbey aan bod.

De Ajax-spits lag afgelopen tijd onder vuur. Onder meer bondscoach Ronald Koeman had flinke kritieken over voor de pas 21-jarige aanvaller. “Hij zij dat zijn aanname en afronding niet goed zouden zijn”, begint Verweij, die vervolgens terugblikt op de periode vóór de transfer van Brobbey naar RB Leipzig. “Alles wat hij in die tijd voor zijn voeten kreeg was raak, maar ook in de beginperiode toen hij terugkeerde van Leipzig was hij écht heel belangrijk voor Ajax.”

Artikel gaat verder onder video

Brobbey was donderdagavond tegen Brighton & Hove Albion héél dichtbij een treffer, maar de inzet van de spits ging via de binnenkant van de paal niet over de lijn van het vijandelijke doel. “Dat is illustrerend voor de fase waarin hij nu zit. Maar het is niet zo dat hij er plotseling niets meer van kan; eerder vloog bijna iedere kans erin”, ziet Verweij.

Niet alleen Verweij heeft een hoge pet op van Brobbey, maar ook Brighton-trainer Roberto de Zerbi bewondert de spits. “Alle Engelse verdedigers en ook manager De Zerbi zeiden na afloop dat die Brobbey een geweldige spits is. Met zijn kracht maakt hij toch heel veel indruk. Ik denk echt dat er Engelse clubs komen die heel veel voor hem gaan betalen.”

Gaat Brobbey Ajax veel geld opleveren?

Laden...
781 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Mooi snel naar de PL. Dag Brobbey.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hij presteerde in Duitsland niks en nu ook niets. Hoezo veel geld voor hem gaan betalen?????

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hoeveel ga je betalen voor een spits die niet scoort. Hij kan alleen maar botsen vallen en schreeuwen. In de jeugd scoorde hij wel maar dat kwam puur door zijn fysiek. En in Engeland zijn de verdedigers nog een stukje sterker dan hier. Zonde van je geld. Brobbey de Botser.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ach King waar maak je je druk om het is ons geld niet toch ? Laat hem maar lekker botsen daar. Keep cool man.

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Voor alles wat aan het merk Ajax verbonden is betalen ze aan Ajax miljoenen. Dus ja Brobbey gaat Ajax heel veel geld opleveren.. Het merk Ajax is vele malen sterker en bekender dan PSV en Feijenoord… zie het als een multinational tov van de plaatselijke supermarkt 😊

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Oef Gewoon Hans, kijk uit met wat je schrijft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen