Keepersproblemen AZ: vijf (!) blessures, mogelijk transfer in januari

19 december 2023, 16:58
Foto: © Imago

AZ heeft opnieuw slecht nieuws gekregen op het keepersgebied. Na de blessure van eerste keuze Mathey Ryan mocht Rome-Jayden Owusu-Oduro het in de Conference League tegen Legia Warschau proberen, maar ook hij viel uit met een blessure. Hobie Verhulst was daardoor de doelverdediger tegen PSV dit weekend, maar hij is eveneens uitgevallen met een kwetsuur.

Verhulst raakte al vroeg in de wedstrijd tegen PSV geblesseerd, waar hij een strafschop veroorzaakte na een onbedoelde schop richting Malik Tillman. "Bij het moment van de penalty heeft hij zijn knie overstrekt, waardoor er nu een probleem is met zijn meniscus. Hij heeft de wedstrijd nog wel volgemaakt. Ik heb me laten vertellen dat het herstel zes tot acht weken zal duren”, zei trainer Pascal Jansen op de clubsite.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Voetbal International gaat AZ door al deze blessures serieus overwegen om een nieuwe keeper te halen in de komende winterwindow in januari. Ook de jonge keepers Daniël Deen en Sem Westerveld zijn namelijk geblesseerd én eerste keuze Ryan gaat in principe naar de Azië Cup als hij tijdig is hersteld van zijn blessures.


Gelukkig voor de Alkmaarders is Owusu-Oduro wel weer fit genoeg om midweeks in de beker in actie te komen tegen HHC Hardenberg woensdagavond. Tristian Kuijsten (18) en Kiyani Zeggen (17) zijn de andere keepers in de wedstrijdselectie tegen HHC. "Dat zijn twee zeer talentvolle jongens uit de AZ Jeugdopleiding die nu aansluiten. Ze gaan beide ook mee op trainingskamp", aldus Jansen.

Wie is de beste keeper van AZ?

Laden...
352 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

wilhelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wanneer gaan die ogen van Huibers nou eens open Rot toch op met deze trainer de spelers worden alleen maar slechter plaats van beter ,zonde dat deze mensen door gaan met deze waardeloos figuur ,Zondag avond tegen PSV begon hij helemaal verkeerd en die wedstrijd daar voor wisselde die helemaal verkeerd .Nu weet hij het niet meer welke keeper er moet staan . Gooi die Martin Cindy maar uit je elftal dat zal al een stuk beter gaan .

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Er zijn wel veel bepalende spelers weg gegaan. Spelers sls Dantas is brandhout.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen