Derksen: 'Het zou een schande zijn ten opzichte van die ene homo bij de KNVB'

21 december 2023, 17:30
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen vindt het een schande dat het WK in 2034 wordt georganiseerd in Saudi-Arabië. Als het aan het boegbeeld van Vandaag Inside ligt, wordt het toernooi door Nederland en 'andere fatsoenlijke landen' geboycot.

Eind oktober werd bekend dat de organisatie voor het WK in 2034 naar Saudi-Arabië gaat. Mensenrechtenorganisaties zijn woest en Derksen kan dat wel begrijpen. "Als nou alle fatsoenlijke landen, daar reken ik Duitsland, de Scandinavische landen en Nederland onder, nou eens afspreken: jongens, wij gaan niet meer voetballen voor de FIFA in landen waar mensenrechten geschonden worden", begint Derksen bij Vandaag Inside.

Artikel gaat verder onder video

"Maar die kale meneer van de KNVB (secretaris-generaal Gijs de Jong, red.) hobbelt erachteraan, want hij wil ook gefêteerd worden, in een vijfsterrenhotel zitten en in een limousine naar het stadion gaan", gaat hij verder. "Je moet toch niet samen willen werken met mensen die dit soort dingen doen? Als er ook maar één homo bij de KNVB werkt, is dat een schande ten opzichte van die jongen. In een land waar homo's verboden zijn..."

Rutger Castricum vindt dat er afspraken met andere landen gemaakt moeten worden alvorens de KNVB besluit niet naar Saudi-Arabië te gaan. Daar sluit Derksen zich bij aan. "Je moet een blok maken. Dat vindt de FIFA vervelend, hoor, want dat is een devaluatie van het toernooi."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.