Feyenoord-transfers bittere noodzaak: 'Mag hopen dat Slot lijstje in september al klaar had'

13 december 2023, 11:59
Foto: © Imago

Feyenoord moet komende winter de transfermarkt op, het liefst voor een vleugelaanvaller. Trainer Arne Slot kan in januari en februari niet beschikken over Ayase Ueda, Alireza Jahanbakhsh, Yankuba Minteh, Ramiz Zerrouki, die zullen ontbreken vanwege hun deelname aan respectievelijk de Azië Cup (Ueda en Jahanbakhsh) en de Afrika Cup (Minteh en Zerrouki).

Algemeen Dagblad-journalist Johan Inan zegt te hopen dat de regerend landskampioen zich goed heeft voorbereid op de absentie van het viertal. "Ik mag hopen dat Arne Slot het lijstje in september al klaar had", zegt hij in de AD Voetbalpodcast. Hij verwijst daarbij naar de situatie waarin Ajax zich een paar jaar geleden bevond: "Ik kan me herinneren dat Erik ten Hag in september al bezig was met de Afrika Cup, waar Sébastien Haller naartoe ging. Hij begon vanaf september, oktober Brian Brobbey alweer te stalken en uiteindelijk haalde hij hem over ook, die werd toen gehuurd van RB Leipzig. En dat was goed."

Artikel gaat verder onder video

Inan verwacht wel dat Slot en directeur Dennis te Kloese hun huiswerk hebben gedaan. "Trainer zijn is vooral vooruitdenken en ik denk dat Slot dit al langer had voorzien." De pijn zit hem vooral in de voorhoede, verwacht de journalist. "De verdediging is in orde", stelt Inan vast. "En het middenveld, daar komt hij volgens ook wel aardig uit, met Quinten Timber, Calvin Stengs en Mats Wieffer."

Voorin zal de absentie van Minteh, Ueda én Jahanbakhsh na zich wél doen voelen, denkt Inan. "Op Santiago Giménez na vind ik het niet overhouden. Luka Ivanusec zaten ze lang achteraan, maar die heeft mij nog niet kunnen overtuigen en Igor Paixão is wat teruggevallen." De Kroaat kwam in de zomer voor 7,8 miljoen euro over van Dinamo Zagreb en heeft nog geen verpletterende indruk achtergelaten: "Dan hoop je dat die een paar keer over de kop gaat qua transfersom, maar ik zie het nu nog niet gebeuren. Misschien dat dat later komt", aldus Inan.

In welke linie denk jij dat Feyenoord zich deze winter moet versterken?

Laden...
872 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft die Inan een glazen bol ofzo? Wie zegt dat daar al niet allang op geanticipeerd is door te Kloese cs? Of zou er soms eerst overleg met Inan plaats moeten vinden voordat men daartoe overgaat? Al die verslaggevers hebben een vreselijk ding gemeen; ze willen een scoup voor hun krantje en halen daar de meest vreemde capriolen voor uit om van onwaarheden, onwetendheid en vervolgens onkunde een verzonnen verhaal te maken en dat voor echt te verkopen. Trouwens voor de volledigheid van de "aanvallers" van Feijenoord wordt vergeten dat Stengs als RB een prima optie is en spelers als Sauer,Dilrosun.Lingr , Milambo, van den Belt en Zechiel staan te popelen om te kunnen spelen als vervangers van genoemde 4 spelers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen