Gakpo belangrijk voor Liverpool ondanks teleurstellend moment in minuut 28

26 december 2023, 20:24
Foto: © Imago

Liverpool heeft dinsdagavond de macht in de Premier League gegrepen. Met Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo als basisspelers won de nieuwe koploper van de competitie met 0-2 bij Burnley. Arsenal, dat nu één wedstrijd minder heeft gespeeld, is op twee punten gezet.

Met de drie Oranje-internationals aan de aftrap was Liverpool in de eerste helft heer en meester op Turf Moor. De ploeg van trainer Jürgen Klopp creëerde de ene na de andere kans, maar maakte slechts één geldig doelpunt. Dat werd gemaakt door Darwin Nunez, die op aangeven van Gakpo met een geplaatst schot in de zesde minuut de score opende.

Artikel gaat verder onder video

Naast een assist leek Gakpo in de eerste helft ook een doelpunt op zijn naam te schrijven. De 2-0 van de oud-aanvaller van PSV werd echter afgekeurd vanwege een (lichte) overtreding van Nunez. In de tweede helft dacht ook Harvey Elliott trefzeker te zijn. Hij schoot raak op aangeven van Gravenberch, maar zag na een VAR-ingreep zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege hinderlijk buitenspel van Mohamed Salah.

Hoewel Liverpool na rust minder dominant was en Burnley enkele mogelijkheden kreeg om op gelijke hoogte te komen, maakten de bezoekers er vlak voor tijd een tweede doelpunt bij. Diogo Jota gooide bij het ingaan van de blessuretijd de wedstrijd in het slot door vanuit een lastige hoek James Trafford te verschalken.

Liverpool gaat daardoor met 42 punten uit 19 wedstrijden aan kop in de Premier League. Arsenal kan donderdag bij een zege op het uitstekende presterende Aston Villa de koppositie heroveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen