Idee voor nieuwe Ajax-trainer afgeschoten: 'Supporters hebben al zoveel geleden...'

12 december 2023, 11:29
Foto: © Imago

Frank de Boer werd in de zomer aangesteld bij Al-Jazira, maar is maandag ontslagen bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. En omdat Ajax voor het komende seizoen nog een trainer zoekt, werd de optie besproken in de dagelijkse podcast van Voetbal International. Daar waren ze niet bepaald enthousiast voor een rentree van De Boer bij Ajax.

“Dat lijkt me een slecht idee”, zei Dave Aalbers desgevraagd over een mogelijke terugkeer van De Boer bij Ajax. “De supporters hebben al zoveel geleden. Zelfs bij de kampioenschappen van De Boer bij Ajax was het voetbal vreselijk saai. Dat is niet waar je de supporters mee op de banken krijgt.”

Artikel gaat verder onder video

De Boer gaf aan niet per se meer met de druk in de top te willen werken, maar als Ajax belt, zou hij mogelijk zijn verantwoordelijkheid willen nemen. Aalbers: “Ik snap dat hij het wel wil, maar het is niet de combinatie die je wil. Ajax heeft fris voetbal nodig, waar de supporters enthousiast van worden. Het Ajax-bravoure moet weer terug en dat heeft De Boer niet kunnen brengen, ondanks al zijn prijzen.”

Ook een langer verblijf van John van ’t Schip ziet Aalbers niet als ideale oplossing voor de Amsterdammers. “Dat is wel typisch na een periode waarin hij veel potjes heeft gewonnen, die jij en ik misschien ook wel hadden gewonnen. Nu staan ze vijfde en moet hij het definitief overnemen… Dat lijkt me geen trainer voor de lange termijn bij Ajax, geen tactisch meesterbrein. Het is een geweldige man voor deze klus, om een goede sfeer te krijgen. Maar daarna moet Ajax op zoek naar een ander.”

Maarten Wijffels kwam in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad met een heel andere suggestie: “Moet hij dan FC Volendam maar gaan doen om de hoek?”, deed de journalist een opvallende suggestie. “Het is wel heel pijnlijk. Ook in de woestijn. Hij hoefde niet meer het hoogste te bereiken, maar wilde geld verdienen en in het zonnetje werken. Maar zelfs dat is hem niet gegund.”

Zou Frank de Boer een goede optie zijn voor Ajax?

Laden...
966 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Joost55
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Alsjeblieft niet. Ja Frank de Boer heeft 4 titels gehaald in 5 jaar echter het voetbal was niet om aan te zien. Hij traint als een verdediger geen risico's alles tikje breed, niet naar voren opendraaien maar alles met de rug naar het doel van de tegenpartij. In Nederland kom je daar mee weg daar krijg je altijd wel kansen hoe traag ook en als je dan geen tegendoelpunt krijgt wordt je kampioen. Hij is vergeten dat mensen naar het stadion gaan om voetbal te zien niet om geen tegendoelpunt te krijgen. Dus nee ik bedank.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Volledig gelijk en goed gezien Joost55.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou wel leuk zijn als Frank weer wat voor Ajax gaat doen maar hoofdtrainer nee dat gaat te ver !!!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als je De Boer terug haalt is dat een teken van zwakte, van armoedig beleid, van geen creatief maar van tikkie breed voetbal in het kwadraat en is (internationaal) een lachertje. Bovendien is De Boer een eigenwijze persoon die met bepalende spelers conflicten kan krijgen, in het verleden met El Hamdaoui, Milik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen