Jack van Gelder rekent nu al op 'belachelijke competitievervalsing'

4 december 2023, 16:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © SBS6

Jack van Gelder vreest een doemscenario voor de Oranje Leeuwinnen. Dinsdagavond wordt de ploeg van bondscoach Andries Jonker het slachtoffer van competitievervalsing, speculeert Van Gelder.

Nederland verdedigt in de laatste speelronde van de Nations League-groepsfase de koppositie in Groep 1. Oranje heeft net als Engeland negen punten, maar heeft een beter doelsaldo (+4 om +2). België volgt met acht punten en Schotland staat op twee punten. De groepswinnaar bereikt het finaletoernooi van de Nations League, waarin vier ploegen strijden om twee tickets voor de Olympische Spelen in Parijs van 2024.

Nederland speelt dinsdagavond tegen België; gelijktijdig gaat Engeland op bezoek bij Schotland. Opvallend genoeg kan Schotland baat hebben bij een grote nederlaag tegen Engeland. De Schotten eindigen immers sowieso als laatste, maar Schotse spelers kunnen ook geselecteerd worden voor het Britse team op de Olympische Spelen. Mocht Engeland dus het verschil in doelsaldo goedmaken ten opzichte van Nederland, dan blijft voor de Schotten de olympische droom levend.

Artikel gaat verder onder video

Jonker noemt de situatie 'zo krom als maar zijn kan', maar vertrouwt wel op de integriteit en wil om te winnen bij de Schotten. Hij denkt bovendien dat slechts één Schotse speler kans zou maken op een ticket voor de Spelen. Toch heeft sportjournalist Van Gelder er weinig vertrouwen in. “Oranjevrouwen moeten morgenavond eerst zelf van België winnen en zullen dan helaas zien dat Schotland en Engeland het op een akkoordje hebben gegooid om Groot-Britannië naar de Spelen te krijgen. Belachelijke competitievervalsing”, schrijft Van Gelder op X.

In een statement aan NU.nl weerlegt de UEFA de kritiek die is ontstaan. “Schotland heeft geen directe invloed op de kwalificatie van Engeland. Dat komt doordat Engeland bij groepswinst ook nog een wedstrijd in de finaleronde moet winnen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen”, zegt men onder meer. De bond lijkt niet van plan om dergelijke poule-indelingen in de toekomst te vermijden.

Verwacht jij ook een 'akkoordje' tussen Engeland en Schotland/

Laden...
2557 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

“Cheque” van Gelder.

Schuilnaam
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Of ze hadden zelf vorige week de 0-2 voorsprong tegen nota bene Engeland vastgehouden, dan was dat hele “akkoord” überhaupt niet meer nodig geweest.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Tis natuurlijk pure competitie vervalsing eerste klas !!! Maar ze hadden gewoon de wedstrijd niet uit handen moeten geven tegen Engeland. En Jonker tweede helft strategisch foute wissel midden veld , dodelijk en vooral dom !!!

Neutraal
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Is het fifa regelement nie ookt zo dat, wanneer je eenmaal een interland gespeeld hebt boven je 18e verjaardag, dan kan je alleen nog voor dat land spelen. De fiba (basketbal) heeft wel zoets aen moest ik ooit uitpluizen, hoe dat precies zat

Jacob
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Bedoel je daarmee te zeggen dat een speler die voor Engeland is uitgekomen, niet meer voor Groot-Brittannië mag uitkomen op de Olympische Spelen? Want op de OS bestaat Engeland niet, dus dan kun je als voetballer van een nationaal elftal per definitie niet meer uitkomen voor een olympisch elftal. Dat lijkt me per definitie krommer, maar zo lang er geen apart olympisch kwalificatietoernooi is al helemaal: in dat geval zullen de speelsters die olympische kwalificatie afdwingen nooit zelf op het toernooi kunnen deelnemen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Eigen schuld van de Leeuwinnen dan hadden ze maar de wedstrijd winnend moeten afsluiten. Het Oranje DNA is bij hen ingeslopen, arrogantie, slecht balbezit, geen strijd meer, geen inzet ,, zelf overschatting en maar denken oh 2-0 voorsprong dat redden we wel. Dikke bult.

André Kooij
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Want een onzin om van eigen schuld te spreken. Als PSV de rest van de wedstrijden met 20-0 wint doordat de tegenstanders de doelpunten cadeau geven is dat eigen schuld van Feyenoord?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen