KNVB bevestigt: Feyenoord op twee momenten serieus benadeeld

17 december 2023, 20:55
Foto: © Imago

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft vanuit de KNVB terugkoppeling gekregen dat zijn ploeg benadeeld is dit seizoen. Tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen Heracles Almelo (0-4) kwam het onderwerp arbitrage ter sprake en lichtte de coach toe waarover hij contact had met de voetbalbond.

De KNVB heeft laten weten dat Feyenoord tegen Fortuna Sittard-thuis werd benadeeld, waar Bart Nieuwkoop wel een rode kaart kreeg, maar de bezoekers via Rodrigo Guth ontsnapten aan dezelfde kleur kaart. En tegen FC Twente hadden de Rotterdammers volgens de Nederlandse voetbalbond wél een stafschop verdiend na een overtreding op Santiago Giménez. Extra vervelend was voor Slot dat beide duels puntverlies betekende voor Feyenoord.

Artikel gaat verder onder video

Slot wilde achter deze arbitrale beslissingen niets zoeken, maar reageerde met dit antwoord op een vraag vanuit de zaal. Hij legde daarbij uit dat er drie soorten wedstrijden worden gespeeld binnen de negentig minuten: het vertoonde spel, standaard situaties en arbitrale beslissingen. En in die laatste twee categorieën zijn de Rotterdammers dit seizoen minder gelukkig.

“Als je kijkt naar de ‘derde wedstrijd, die van de scheidsrechterlijke beslissingen’ dan is het het ene jaar beter dan het andere jaar”, lichtte hij toe tijdens de persconferentie, geciteerd door ESPN.

“Dit jaar hebben wij twee competitiewedstrijden gehad, waarbij we van de KNVB terugkoppeling hebben gekregen dat – helaas voor ons twee duels die we niet hebben gewonnen – er bij wedstrijdbepalende momenten beslissingen zijn genomen die niet in ons voordeel waren. (…) Als we van de ‘derde wedstrijd’ niet meer afhankelijk willen zijn, moeten we beter worden in de ‘eerste en tweede wedstrijd’ Met name in de standaard situaties.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dus even recht zetten. Dat moet geen probleem zijn toch.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hebben jullie afgelopen seizoen niet genoeg gehad van de KNVB en nu gaan lopen zeuren net zoals slotje zullen we dit seizoen nog veel gaan horen denk ik van als we dit en als we dat en bla bla bla

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Bevestigen is leuk maar daar kopen we niks voor . Je hebt de var ,dus ga daar eens op de juiste manier gebruik van maken knvb.

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Een goed Feyenoord is niet afhankelijk van dit soort momenten, en dat is het probleem de laatste wedstrijden. Gelukkig de winterstop in zicht en klaar maken voor het 2de deel

De Haan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies dit. Je ziet dat PSV ook niet afhankelijk is van dit soort momenten en gewoon de wedstrijd op slot gooit voor zoiets nog een doorslag kan geven. Als Feyenoord beter speelt, hoeven ze ook niet afhankelijk te zijn van een arbitrale beslissing. En de kwaliteit hebben ze daar zeker voor. Samen met PSV steken ze met kop-en-schouders boven de rest uit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen