Bosz zet lijn-Van Nistelrooij door en verklapt basisspeler PSV tegen Twente

20 december 2023, 13:38
Foto: © Imago / ProShots

PSV-trainer Peter Bosz zet de lijn die zijn voorganger Ruud van Nistelrooij vorig seizoen inzette door en begint donderdag met Joël Drommel onder de lat aan het bekerduel met FC Twente. Met de 27-jarige stand-in van eerste doelman Walter Benítez tussen de palen hopen de Eindhovenaren de eerste horde op weg naar prolongatie van de KNVB Beker te kunnen nemen.

Drommel kwam in de zomer van 2021 voor 3,5 miljoen euro over van datzelfde Twente maar raakte in zijn eerste seizoen in Eindhoven zijn basisplaats kwijt aan RB Leipzig-huurling Yvon Mvogo. In de zomer van 2022 trok PSV in de persoon van Benítez een nieuwe eerste keeper aan. Van Nistelrooij stelde Drommel echter wel op in alle vijf de wedstrijden in het bekertoernooi. Die zou uiteindelijk gewonnen worden, mede doordat de doelman in de finale tegen Ajax in de strafschoppenserie de inzet van Edson Álvarez wist te keren.

Artikel gaat verder onder video

Donderdagavond speelt PSV om 21.00 uur in de tweede ronde het bekertoernooi tegen Twente, nadat beide clubs vrijgesteld waren van deelname aan de eerste ronde in verband met het bereiken van Europees voetbal. Drommel zal ook dit seizoen alle bekerduels spelen, vertelt Bosz een dag voor de wedstrijd op de persconferentie. "Joël gaat morgen keepen", aldus de trainer uit Apeldoorn. "Ik heb voordat het seizoen begon tegen Joël gezegd dat hij het bekertoernooi zou gaan keepen. Dat heb ik ook tegen Walter gezegd."

Lees ook: Noa Lang laat van zich horen: 'Ik beloof je: ze zijn niet klaar voor me'

De prestaties van Drommel onder Van Nistelrooij vormen daarvoor de belangrijkste reden, legt Bosz uit. "Ik heb dat gedaan omdat hij vorig jaar dat toernooi gewonnen heeft en ik vind dat hij die titel ook moet kunnen verdedigen. Hij heeft het heel goed gedaan, dat heb ik ook meegekregen en zelf gezien. Dus ik vind dat hij dat dan ook verdient. Dus daar leeft hij nu natuurlijk enorm naartoe." De constructie met een vaste bekerkeeper is een noviteit voor Bosz, zegt hij desgevraagd: "Dat heb ik nog nooit gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

deVoorstopper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer dat Twente al in zo'n vroeg stadium uitgeschakeld wordt, of Drommel moet Twente bevoordelen

hunteklaas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed om te zien dat Drommel weer eens op het veld staat, hopelijk kan hij vanavond zijn waarde laten zien en zet ik toch maar in op minimaal één doelpunt voor PSV in mijn toto

hunteklaas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oeps 🫣

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is opvallend dat Bosz nu al de keuze maakt voor Drommel in het bekertoernooi, maar gezien zijn prestaties onder Van Nistelrooij is het wel begrijpelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen