PSV-fans vragen zich af: dit is waarom PSV geen Real Madrid kon loten in de Champions League

18 december 2023, 13:07
Foto: © Imago

PSV is in de achtste finales van de Champions League gekoppeld aan Borussia Dortmund. Een groot deel van de Eindhovense fans zijn ontzettend blij met de loting, en zien veel perspectief. Daarnaast zijn er ook een aantal supporters die iets opvallends zagen tijdens de loting. Op een gegeven moment viel Real Madrid af als mogelijke tegenstander, en dit roept vragen op bij de PSV-fans.

Zo was Real Madrid op voorhand een mogelijke opponent voor de Eindhovenaren, want De Koninklijke was als groepshoofd geëindigd, terwijl PSV tweede werd in Groep B. Op een gegeven moment viel Real tóch af als mogelijke tegenstander. Veel fans vragen zich af waarom dit het geval was.

Artikel gaat verder onder video

Dat heeft alles te maken met de rol van RB Leipzig. De Duitsers eindigden als nummer twee in een groep met Manchester City, waardoor zij onmogelijk tegen deze tegenstander konden loten. Daarnaast is het ook niet mogelijk om tegen een landgenoot te loten, waardoor Bayern München en Borussia Dortmund afvielen. Op deze manier werd het duidelijk dat Real Madrid automatisch gekoppeld ging worden aan Leipzig.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Nietgefactcheckt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit zijn de mensen die je moet uitdagen voor een potje schaak!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen