'Leonardo Bonucci staat maanden na pijnlijk Juventus-vertrek voor verrassende rentree in Serie A'

23 december 2023, 22:09
Foto: © Imago

Leonardo Bonucci (36) staat volgens Italiaanse media voor een verrassende rentree in de Serie A. De geroutineerde verdediger verruilde Juventus afgelopen zomer voor het Duitse Union Berlin, maar zou hard op weg zijn naar het AS Roma van José Mourinho.

De aanstaande Europa League-opponent van Feyenoord kan door blessures momenteel niet beschikken over Marash Kumbulla en Chris Smalling, waardoor in het Serie A-duel met regerend kampioen Napoli van zaterdagavond niet één centrale verdediger op de bank zit. Mocht Gianluca Mancini, Diego Llorente of Evan N'Dicka onverhoopt iets overkomen, dan heeft The Special One dus geen alternatief achter de hand.

Artikel gaat verder onder video

De komst van Bonucci zou de defensieve zorgen in Rome wat moeten verlichten, meldt Get Football News Italy. Bronnen bevestigen tegenover het medium dat de Giallorossi 'vooruitgang boeken' in hun poging om de verdediger terug te halen naar Italië. "Gesprekken tussen Roma's sportief directeur Tiago Pinto en de entourage van de speler en zijn zaakwaarnemer Alessandro Lucci zijn in een vergevorderd stadium", leest het. Roma zou in Bonucci 'een goedkopere optie' voor de defensie zien, omdat Union zijn contract zou willen verscheuren waardoor hij transfervrij op te pikken zou zijn.

Tussen 2010 en afgelopen zomer stond Bonucci, op een uitstapje van één seizoen bij AC Milan na, onder contract bij Juventus. Met De Oude Dame, waar hij jarenlang een centrum vormde met de onlangs gestopte Giorgio Chiellini, legde hij onder meer acht keer beslag op de Italiaanse landstitel. Afgelopen zomer kwam echter een hardhandig einde aan zijn Turijnse periode. De verdediger kreeg in juli naar eigen zeggen plotsklaps te horen dat er geen plaats meer voor hem was en dat hij zelfs niet meer mee mocht trainen met de hoofdmacht. Hij vertrok daarop verbolgen naar Duitsland. Namens Union kwam hij vooralsnog zeven keer in actie in de Bundesliga (één goal) en drie keer in de Champions League. In dat toernooi eindigde de ploeg van de Nederlanders Sheraldo Becker en Danilho Doekhi als laatste in poule C, achter Real Madrid, Napoli en Sporting Braga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

real8madrid
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het is altijd goed om ervaren spelers in je team te hebben, vooral als het gaat om de verdediging. Bonucci zou een waardevolle toevoeging zijn voor AS Roma en hun defensieve problemen kunnen oplossen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Is wel een serieuze verdediger geen kleine jongen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen