Mislintat had hele andere trainer op het oog bij Ajax: directie zag 'groot risico' bij aanstelling

28 december 2023, 19:41   Bijgewerkt: 29 december 2023, 07:51
Foto: © Imago

Maurice Steijn was afgelopen zomer niet de enige trainer die op het lijstje stond van de inmiddels vertrokken Ajax-technisch directeur Sven Mislintat. Het Algemeen Dagblad onthult dat Gerardo Seoane eveneens in beeld was bij de geplaagde club uit Amsterdam.

Eerder werd bekend dat onder meer Kjetil Knutsen, Peter Bosz en Pascal Jansen op het lijstje van Mislintat stonden. Het AD weet donderdagmiddag te melden dat ook Borussia Mönchengladbach-trainer Seoane een kandidaat was voor de functie als hoofdtrainer bij Ajax. Steijn werd vervolgens aangesteld als oefenmeester van de Amsterdammers.

Artikel gaat verder onder video

“Mislintat zag in Seoane als jonge trainer succes boeken bij Young Boys en kent hem nog van Bayer Leverkusen, waar hij Bosz in 2021 is opgevolgd”, valt er te lezen. Binnen Ajax waren er twijfelingen over Seoane. De directie zou de aanstelling van hem ‘een groot risico’ hebben gevonden. Reden hiervoor is dat, naast ‘td’ Mislintat, ook de trainer dan van buitenlandse afkomst zou zijn. Om precies die reden werd Knutsen niet aangesteld als trainer van Ajax. De directie zou onvoldoende 'draagvlak' hebben gezien.

Seoane is op dit moment dus trainer van het Duitse Mönchengladbach, dat hem deze zomer wél aantrok. Heel veel succes heeft de komst van Seoane nog niet echt opgeleverd voor de club. Borussia Mönchengladbach moet het doen met een twaalfde plaats in de Bundesliga. Voorheen was Seoane ruim één jaar trainer van Bayer Leverkusen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Hallo Fcupdate kunnen jullie niet beter de site naam veranderen in fc Ajax afzeik site stop eens met die oude shit waar we niks meer aan hebben om te delen

Derk62
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Achheden worden onze knulletjes weer afgezeikt

Kisa016826
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

🍓 𝐁𝐞𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐞𝐥 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐣𝐨𝐧𝐠𝐞 𝐬𝐞𝐱𝐲 𝐩𝐨𝐞𝐬𝐣𝐞 👉 ­­𝗪­­­­𝗪­­­­­𝗪­­­.­­𝗨­­­𝗦­­­­𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen