Valkanis onthult nieuwe rol voor Hato: 'Het zal even wennen zijn'

21 december 2023, 18:52
Foto: © ESPN

Jorrel Hato heeft donderdagavond een speciale rol bij Ajax in het bekerduel met USV Hercules. De zeventienjarige verdediger heeft van trainer Michael Valkanis de opdracht gekregen om in balbezit door te schuiven richting het middenveld.

Waar Hato normaal gesproken als centrale verdediger speelt bij Ajax, kiest Valkanis in de tweede ronde van de KNVB Beker voor Gastón Ávila als partner van Josip Sutalo in het hart van de verdediging. "We willen dat Hato een overtal op het middenveld creëert, zoals we eerder met andere spelers hebben gedaan", aldus Valkanis bij ESPN.

Artikel gaat verder onder video

De tijdelijke vervanger van de afwezige John van 't Schip denkt dat Hato even aan zijn nieuwe rol zal moeten wennen. "Maar we weten dat hij het kan. We willen het hem in de toekomst vaker zien doen", aldus Valkanis, die verder aangeeft dat Georges Mikautadze niet als spits, maar als '9,5' zal beginnen tegen Hercules.

Wie wint vanavond?

Laden...
297 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

real8madrid
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Interessante tactische keuze van trainer Valkanis om Hato als opkomende verdediger te gebruiken. Ben benieuwd hoe hij het zal doen in deze rol.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen