Verontwaardiging om vervelend moment van Jorrel Hato: ‘Waar slaat dit nou op?’

9 december 2023, 21:17
Foto: © Imago

Kees Kwakman vindt dat Jorrel Hato van geluk mag spreken dat hij de thuiswedstrijd van Ajax tegen Sparta Rotterdam (2-1 winst) mocht volmaken. Volgens de analist van ESPN had de zeventienjarige centrumverdediger van Ajax in de 57ste minuut met rood van het veld gestuurd moeten worden.

Kwakman stipt in het televisieprogramma De Eretribune aan hoe Hato na een klein uur voetballen bij een 2-1 voorsprong voor Ajax een trap uitdeelde aan Arno Verschueren. De bal was absoluut niet in de buurt toen Hato Verschueren in de doelmond van Sparta onderuit schoffelde met het linkerbeen.

Artikel gaat verder onder video

“Ik vind het een rode kaart. Ik ben nogal snel van de rode kaart. Hij schopt hem gewoon na. Waar slaat dit nou op?”, vraagt Kwakman zich verontwaardigd af. “Waarschijnlijk gaat het dan om de intensiteit van de schop. Ik denk dat ze daarom geen rood hebben gegeven, maar hij krijgt ook geen geel. In principe is het natrappen, dus daar komt die goed weg.”

© ESPN

Vind jij dat Jorrel Hato rood verdiende?

Laden...
3218 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Het kan misschien wel zo zijn, maar tegen Ajax werden ook vaak overtredingen niet bestraft, dus waar lullen we er nog over. De 3 punten zijn binnen en daar gaat het om. Hato is een topper.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Dat had je kunnen verwachten met Makkelie als scheidsrechter

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

vond het ook rood, en hetzelfde geld voor de guzman ,die bij de uitbraak van ajax vast hield, gewoon de 2de gele kaart, mag kwakman ook benoemen

boyke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het valt wel heel erg op dat de top 4 clubs door de scheidsrechter veel bevoordeeld worden. Rood is Rood en Geel is Geel. Wederom meneer Makkelie die geen rood nog geel durfde te geven bang voor zijn arrogante naam misschien??? De scheidsrechter bij uitstek die de top te vriend wil zijn.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zijn er 4 topclubs in de ED ?

Cobus Robijn
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het was maar een beetje natrappen en bovendien in de thuisbasis de Johan Cruijff Arena. Dan gelden die regels allemaal niet.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was jouw moeder een beetje zwanger?

Swiebertje
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

De afgelopen heeft Ajax weer gelobbyd in de scheidsrechterswereld. Over arme Brobby en zielige Berghuis. De lobby betaalde zich uit met een penaltymoment met Brobby en het negeren van een rodekaartmoment voor Hato. Makkelie heeft een traditie van Ajax-vriendelijkheid in de Arena.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen