Verweij wijst één hoofdverantwoordelijke aan voor dramatisch Ajax

22 december 2023, 19:05
Foto: © ProShots

Leen Meijaard is een van de hoofdschuldigen aan de huidige onrust binnen Ajax. Volgens journalist Mike Verweij is hij de man die in eerste instantie heeft besloten dat er geen opvolger hoefde te komen voor de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars. En sindsdien is het compleet misgegaan in de Johan Cruijff Arena.

Dat doet Verweij uit de doeken in de Kick-Offpodcast. “Het verhaal van Marc Overmars en de foto is bekend. Daarna is Ajax, na het vertrek van Erik ten Hag, in een vrije val terechtgekomen”, blikte Verweij terug. “Leen Meijaard heeft uiteindelijk besloten dat er geen opvolger hoefde te komen voor Overmars. Een voetbalbedrijf zonder technisch directeur…”

Artikel gaat verder onder video

Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en Edwin van der Sar werden gezamenlijk verantwoordelijk voor de transfers binnen Ajax. “Er werd, ondanks allerlei toezeggingen aan spelers, aan een heel elftal spelers verkocht. Daar hebben ze veel geld voor binnengehaald, maar dat investeerden ze buiten Brobbey en Bergwijn in waardeloze spelers”, zei Verweij, die stelt dat het sindsdien is misgegaan bij Ajax.

Bovendien werd Maurits Hendriks binnengehaald. “Hij wordt gehaat op de toekomst. Iedereen heeft een hekel aan hem”, aldus Verweij. Daarnaast was Hendriks de man die aandrong op de komst van Sven Mislintat nadat het met Julian Ward niet lukte. “Hij heeft de boel overruled om Mislintat binnen te halen.” De journalist wist al vroeg dat het mis was met de Data-Duitser. “We hebben berichten gehad van Arsenal en Dortmund: pas op, dit is een enorme luchtfietser. Daarom waren we ook zo scherp.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Nicol4s
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het is duidelijk dat Van der Sar een neus heeft voor het aannemen van onervaren en onbekwame mensen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen