Voetballerij pakt Ajax-spits Brian Brobbey aan na actie: ‘Schaam je kapot!’

22 december 2023, 08:51
Foto: © ProShots/EPSN

 In de voetballerij wordt er uiterst kritisch gereageerd op de betrokkenheid van Ajax-spits Brian Brobbey bij het opstootje dat vlak na het duel tussen Hercules en Ajax (3-2) ontstond. Brobbey was woedend en moest door teamgenoten en leden van de technische staf in bescherming genomen worden. 

Op sociale media krijgt Brobbey ervan langs na zijn rol binnen dit opstootje: “De scheidsrechter zal  een keurig rapport opmaken, een schorsing lijkt mij”, schrijft iemand op X na het zien van de beelden. “Walgelijk zeg”, reageert iemand anders, terwijl andere voetbalsupporters Brobbey een clown noemen wegens zijn gedrag. 

Artikel gaat verder onder video

Belangrijk is wel dat niet duidelijk is wat er in de wedstrijd tegen de Ajax-aanvaller is geroepen door een speler van Hercules, waar Brobbey zo boos op was. Ook na de wedstrijd is het in interviews niet duidelijk ter sprake gekomen, waardoor het lastig is conclusies te trekken over het moment vlak na afloop van de wedstrijd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

hunteklaas
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Het is zorgelijk dat jonge spelers zoals Brobbey zich zo laten gaan en niet in staat zijn om hun emoties onder controle te houden. Dit soort gedrag past niet bij Ajax en kan de hele club schaden

Huber Smeets
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

Och germ toch, Brobbey. Deze man moet eens inzien dat hij geen talent is, en eens opstellen als een vent. Wat er wel of niet is gezegd tegen hem. Hij heeft een voorbeeld functie in het betaald voetbal. Bro

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Grote clubs zullen zich wel even achter de oren krabben om deze agressieveling te benaderen. Daarnaast raakt hij geen pepernoot. De scheidsrechters moeten hem eens in de gaten houden hij pakt altijd eerst zijn tegenstander vast om de bal aan te nemen. Of hij botst iemand door de midden. Dat kan hier waar de knvb nogal geil is op 020. Maar in het buitenland word dat anders.

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ach ja het is niet duidelijk wat er tegen Brobbey gezegd werd. Als het iets racistisch is dan moet het in de context van een wedstrijd tussen spelers, staf, verzorgers verboden worden. Het is anno 2023, de tijden en verhoudingen van mensen onderling zijn veranderd, een donkere persoon, een Noord-Afrikaan, een Aziaat laat zich niets meer in die richting welgevallen en komt in verzet. De tijd van angst inboezemen bij hen is al lang voorbij. Moraal is dan ook om het niet te doen. Maar als het niet om een racistische opmerking ging dan moeten de scheids, de grensrechters en de KNVB ingrijpen.

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobby snel opruimen wat een kneus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen