Zaakwaarnemer Guido Albers ontkracht groot transfergerucht over Ajax-talent

18 december 2023, 14:23
Foto: © Imago

Gabriël Misehouy wordt al enige tijd nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar Manchester City. Het jonge talent van Ajax beschikt momenteel over een aflopende verbintenis, waardoor er geruchten gingen dat hij in beeld was bij de Engelse grootmacht. Zaakwaarnemer Guido Albers geeft bij de Pantelic Podcast van FC Afkicken veel duidelijkheid over de toekomst van Misehouy.

Voetbal International meldde begin december dat het achttienjarige talent een aanbieding op zak zou hebben van Manchester City. Misehouy zou ‘de boot hebben afgehouden’ in contractbesprekingen met Ajax. Klinkklare onzin, aldus Albers. “Ik zal heel eerlijk zijn: ik heb nog nooit met City gesproken. En ik heb nog nooit met een buitenlandse club gesproken”, begint de zaakwaarnemer van Misehouy.

Artikel gaat verder onder video

“Mijn enige doel met Gabriël is Ajax 1 halen. Ik heb nog nooit met andere clubs gesproken”, voegt Albers er aan toe. Met deze uitspraken geeft de zaakwaarnemer grote duidelijkheid over de toekomst van de Amsterdammer. Albers heeft echter wel een hekelpuntje bij Ajax. “Als je op je zestiende meetraint met het eerste en op je achttiende nog steeds niet bij het eerste zit, dan is er iets misgegaan in de begeleiding. Dat verwijt ik Ajax.”

Misehouy baalt zelf ook van de gang van zaken bij Ajax. In de zomer uitte hij via Instagram zijn ongenoegen over het gebrek aan speeltijd bij de Amsterdammers. De Nederlander deelde een foto van hemzelf met een onderschrift in het Engels. “Men zegt dat je geduld moet blijven hebben, maar wat als de tijd opraakt?”, schreef hij, vertaald naar het Nederlands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ajax moet weet niet te lang wachten met jonge talenten van de jeugd om de tafel gaan zitten voor ze wat anders kiezen

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zelf geloof ik de meeste bronnen niet. Ajax moet nu niet te lang wachten om de huidig aanwezigen van de 4 (a 6) jeugdspelers in de huidige selectie om die een 5-jarig contract te geven, echt voordat het te laat is. Zo zijn ze dan niet alleen meteen weg, waardoor Ajax dan (altijd) achter de feiten zal blijven lopen. Ook met het niet geven van een 5-jarige contract gaat dat Ajax een zéér grote inkomstenverlies opleveren. Ook blijft het een feit dat Ajax jaarlijks niet bij de laatste acht clubs in de CL zal eindigen zolang ze én een te jonge selectie houden én dat de goede spelers boven de 22 jaar steeds verkocht worden. Ajax heeft véél te veel spelers ver onder de 26 jaar. Steeds dat dit probleem jaarlijks doet terugkeren. Het beleid bij Ajax lijkt véél meer gericht te zijn op verkoop van spelers, waardoor het jaarlijks de laatste acht te halen in de CL nooit mogelijk is !! Zonder tegenmaatregelen haalt Ajax binnen 4 jaar niet de halve finale van de CL !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen