Ajax kan drie Mislintat-aankopen deze winter nog slijten: 'Die zal uiteindelijk wel zwichten'

25 januari 2024, 17:15
Foto: © Imago

Ajax kan voor het sluiten van de winterse transfermarkt, op 1 februari om 23.59 uur, nog afscheid nemen van drie aankopen die afgelopen zomer werden gedaan door toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar Amsterdam werden gehaald. De interesse van Burnley en Nottingham Forest in Carlos Forbs was al bekend, maar ook aan Chuba Akpom en Benjamin Tahirovic wordt nog getrokken.

Forbs kwam afgelopen zomer voor veertien miljoen euro over van Manchester City, maar is er in zijn eerste halfjaar nog niet in geslaagd een basisplaats af te dwingen. Desondanks zou hij nog niet staan te springen om naar de nummer zestien (Nottingham Forest) of de nummer negentien (Burnley) van de Premier League te gaan verkassen. Voetbal International-verslaggever Tim van Duijn legt in de Pak Schaal Podcast uit dat de Portugees hoopt te profiteren van een mogelijk vertrek van aanvoerder Steven Bergwijn, wiens positie Forbs zou kunnen overnemen. Toch vermoedt Van Duijn dat het uiteindelijk toch tot een (tijdelijke) overstap naar Engeland gaat komen: "Die zal uiteindelijk wel zwichten."

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast zou ook Akpom nog kunnen vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Mislintat was afgelopen zomer nog bereid om ruim 12 miljoen euro voor de Engelse spits neer te tellen, maar ook hij is niet verzekerd van een plek bij de eerste elf. Hoewel Akpom recentelijk zelf al aangaf voor zijn kansen te willen blijven gaan, zou het Franse Lille OSC inmiddels een bod in Amsterdam hebben neergelegd.

Verder wordt ook aan Tahirovic getrokken. In tegenstelling tot bovengenoemd duo staat de twintigjarige Bosniër, die voor 7,5 miljoen euro werd overgenomen van AS Roma, wél regelmatig in de basisopstelling van trainer John van 't Schip. Met Jordan Henderson heeft Ajax echter een geduchte concurrent voor zijn positie op het middenveld gehaald, terwijl ook de van een blessure terugkerende Branco van den Boomen op 'zes' uit de voeten kan. Van Duijn heeft begrepen dat Tahirovic Duitse interesse geniet: "Van SC Freiburg, dacht ik". De kans dat Tahirovic nog vertrekt acht hij echter klein, maar: "De transferwindow is nog acht dagen open", aldus Van Duijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

thetruth
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik wens ze alle drie heel veel succes.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

opgeruimd staat netjes

Kramer
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

We zien het wel 1 feb wat er nog is.

Dug out
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

In eerste instantie was ik verbaasd over Akpom, die is zo slecht nog niet en pikt aardig zijn goaltjes mee. Ajax blijkt ook bezig om Rijkhoff weer in te lijven. Het is overbodig om 3 spitsen te hebben, toch is het niet zo erg als hij zou blijven. Verder vind ik dat Forbes wel potentieel heeft. Laat hem acclimatiseren zou ik zeggen. Hij was immers uitblinker in The UK op een lager niveau. Voor Henderson en Van der Boomen. Ajax zal toch goede invallers moeten hebben met een druk programma. Tahirovic is nog niet goed genoeg voor Ajax en heeft straks 2 spelers voor zich. Rulli wil graag weg, Ajax zit goed in de keepers dus hem zou ik laten gaan. Zeker, het is makkelijk praten langs de zijlijn.

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Nee hoor, niet makkelijk praten, jij ziet het goed, maar Ajax moet nu echt snel doorschakelen, wij willen Ajax graag weer zien schitteren en niet schutteren door onder andere Bergwijn, Berghuis en Taylor, deze laatste drie ook zo snel mogelijk van de hand doen of op de bank zetten. Rots had ik al eerder aanbevolen en linksachter Smal, misschien Hilgers er bij. Ook Boussaid of Vertessen.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Denk dat jij sneller wil dan Ajax kan KROTJE. Maar misschien heb je gelijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen