Berghuis bijt van zich af: 'Wij zijn twee van de beste spelers van Nederland, zou raar zijn als het door ons komt'

21 januari 2024, 19:21   Bijgewerkt: 21 januari 2024, 21:51
Foto: © ESPN

Steven Berghuis vindt het opmerkelijk dat hij en ploeggenoot Steven Bergwijn vaak worden aangekeken op de mindere prestaties van Ajax dit seizoen. De twee internationals gelden als ervaren spelers en hebben de nodige ervaring op topniveau, waardoor ze in mindere tijden worden geacht de kar te trekken.

Binnenkort heeft Ajax met Jordan Henderson nog een ervaren pion in de ploeg. Voelt Berghuis zich verantwoordelijk om met z’n drieën een mentaliteitsverandering teweeg te brengen bij Ajax? “Ja, misschien wel. Iedereen kijkt veel naar mij en Bergwijn. Ik denk onterecht. Als je twee van de beste spelers in de Eredivisie hebt, mag je ze eerder koesteren dan andersom”, zegt Berghuis tegen ESPN na de 4-1 overwinning op RKC Waalwijk.

Artikel gaat verder onder video

Is het niet juist een compliment voor de twee aanvallers, dat zij worden aangekeken? “Dat weet ik niet”, antwoordt Berghuis. “Ik en hij zijn wie we zijn. We zijn aanvallers. We moeten creatief zijn en creëren. We kunnen niet bezig zijn met wat er allemaal achter ons gebeurt. Nu is er met Henderson iemand bijgekomen die misschien een verbindend puzzelstukje kan zijn met het middenveld en de linie achter hem, zodat ik en Bergwijn in de posities aan de bal komen waarop we het moeten gaan doen.”

“Het zou gek zijn als het probleem bij mij en Bergwijn ligt, laat ik het daarop houden”, aldus Berghuis, die dus blij is met de komst van Henderson. “Ik denk dat het heel goed is dat zo’n jongen erbij komt die heel veel heeft meegemaakt, weet wat ervoor nodig is om prijzen te winnen en hoe je dat met elkaar doet. Hopelijk kan hij een puzzelstukje zijn om ons weer een stukje verder te brengen. Hij kan dat natuurlijk niet alleen. Daarin zullen wij hem moeten helpen en hij ons. Ik denk dat we al zijn ervaring goed kunnen gebruiken.”

Vind je de reactie van Steven Berghuis logisch?

Laden...
2564 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Ik en hij, ik en Bergwijn... de standaard beleefdheidsregels zijn aan Berghuis voorbijgegaan. Beetje te grote mond en te weinig prestaties. Had hij niet "daar" kunnen blijven?

Goku
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Nee blij dat die weg is

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Herinner je je nog Bei-uns, hoe boos die supporters van 010 waren toen Berghuis naar die grotere club uit 020 ging ? Familie bedreigd, grote muurschildering van Berghuis met een Jodenneus etc. etc. etc.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Tjongejonge FC updat omdat Berghuis een mannelijke plasser noem, haal je tot 2x toe mijn bericht weg. Hoe sneu zijn jullie dan

SJ24
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ja ja tegen RKC kan Steven Berghuis het wel.

HuubvandeSande11
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Da's toch mooi. Kan ie de rest van het seizoen weer alleen doen waar hij goed in is. Stoken, onbehouwen voetballers onderuit schoppen, zelfbeheersing verliezen, rode kaarten incasseren en vertellen hoe goed hij altijd is.

Waarom19
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik vind Taylor eigenlijk de beste speler bij Ajax en zelfs beter dan Messi.

Ron@home
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Woehahaha!!! Heb je ook zo'n hond en zo'n stok met van die ringen?

Gusa
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

En vanaf nu lekker je voeten laten spreken Steven. Voor de camera heb je nu genoeg gezegd. Ik vind het opzich wel een verademing dat Berghuis gewoon altijd zegt wat hij denkt, maar hij moet het niet gaan overdrijven en niet te rancuneus worden.

R MN
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Die Berghuis. Heeft in de afgelopen anderhalf jaar alle spiegels in huis kapot gegooid. Om maar vooral niet aan zelfreflectie te hoeven doen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Berghuis: " 'Wij zijn twee van de beste spelers van Nederland, zou raar zijn als het door ons komt'" Alsof je door een strontkar wordt overreden in plaats van door de Gouden Koets.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen