Advocaat matste Berghuis bij Feyenoord: 'Door jou is hij zo geworden!'

23 januari 2024, 09:29
Foto: © Talpa / Imago

Dick Advocaat blikt in Veronica Offside terug op zijn samenwerking met Steven Berghuis, die hij bij Feyenoord onder zijn hoede had. De ervaren trainer geeft nog altijd hoog op over de voetballende kwaliteiten van de huidige speler van Ajax, maar stelt wel dat hij hem in De Kuip achteraf teveel vrijheid heeft gegund.

Berghuis gaf na de 4-1 zege die hij zondag met Ajax op RKC boekte een opzienbarend interview. Voor de camera's van ESPN ging hij in op de komst van Jordan Henderson, die de selectie van de Amsterdammers van nieuw leiderschap moet voorzien omdat - volgens onder meer Marciano Vink - Steven Bergwijn en hijzelf op dat vlak niet thuis geven. "Iedereen kijkt veel naar mij en Bergwijn. Ik denk onterecht. Als je twee van de beste spelers in de Eredivisie hebt, mag je ze eerder koesteren dan andersom", stelde Berghuis echter.

Artikel gaat verder onder video

"Het kwam erop neer dat Bergwijn en Berghuis uitzonderlijk zijn", stelt Jan Boskamp, "maar dat zijn ze niet." Advocaat repliceert echter: "Dat zijn ze ook", waarop Boskamp vraagt naar hun onderlinge samenwerking in Rotterdam. "Een geweldige speler, achttien goals", laat Advocaat de cijfers voor zich spreken. "Ja, ik liet hem wel vrij. Teveel, op het einde. Dus ik zeg nu: iedereen moet doen wat hij moet doen in zijn functie." Boskamp gaat in op de uitzonderingspositie die Berghuis onder Advocaat kreeg: "Jij hebt hem gematst!". "Een beetje", geeft Advocaat toe. "Dus eigenlijk is hij zo geworden door jou!", concludeert Boskamp tot hilariteit van Advocaat.

Maar de Hagenaar, die recent werd aangesteld als bondscoach van Curaçao, blijft volhouden dat Berghuis behoort tot de 'buitencategorie': "In Nederland zeker." Wim Kieft brengt daar tegenin dat de buitenspeler veel te weinig scoort, waarna een discussie losbarst over hoeveel doelpunten Berghuis nu achter zijn naam heeft deze jaargang. Voor de goede orde: het zijn er twee in de Eredivisie en eentje in de Europa League. In alle competities staat de Oranje-international al wel op tien assists, zondag kwam daar bovendien een fraaie 'voorassist' bij de 1-0 van Brian Brobbey overheen. Advocaat houdt vol dat Berghuis zijn klasse daarmee maar weer eens liet zien: "Iedereen probeert het uit mijn hoofd te praten, maar het is gewoon een goede speler. En Bergwijn ook." Uit hun samenwerking in Rotterdam is bij Advocaat wel het beeld blijven hangen dat Berghuis kritiek niet gemakkelijk naast zich neerlegt: "Waarschijnlijk wat moeilijker. Hij was een beetje wispelturig, het ene moment wel, het andere moment minder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Sorry voor mijn mede Ajaxsupporters, maar ik kan door die kop en verschijning van Berghuis niet meer opbrengen om plezier te hebben van een Ajaxwedstrijd, als hij van de basis start. Berghuis is te zwak, is middelmatig, verpest een mooi opgezette aanval, zijn schoten zijn niet doeltreffend, zijn vrije trappen en hoekschoppen zijn om je er aan te ergeren. Ook zoekt hij vaak een onmogelijke overlap met een rechtsback of rechter middenvelder. Zo lang hij bij Ajax in de basis begint dan zal Ajax niet de verdiende en de benodigde punten door hem behalen. Van hetzelfde laken een pak is Taylor ook. Beiden verkopen, verhuren of op de bank beginnen. Ajax word wakker.

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Mee eens KROTJE

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zo goed vind ik Berghuis niet zoals (vaak) gezegd wordt !!

Boy Acosta
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik ben geen Ajax supporter ,maar je slaat de spijker op de kop. Arrogantie ten top,calimero ik ben goed en jij niet. Laat Dik maar schuiven only the money is important. Laat maar gaan hij komt van een koude kermis thuis. Nog een koude dag verder,en dan zien wij het dan wat het wordt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zo is het Boy, helaas voorlopig is het niet anders.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen