FC Barcelona krijgt 73 minuten voor aftrap van belangrijke wedstrijd zéér goed nieuws

11 januari 2024, 19:09
Foto: © ProShots

FC Barcelona hoopt zich donderdagavond te verzekeren van een plek in de finale van de Spaanse Supercup. De ploeg van trainer Xavi Hernández trapt om 20.00 uur af tegen Osasuna, de verliezend bekerfinalist in het afgelopen seizoen. Xavi heeft in zijn basiself een plekje ingeruimd voor Frenkie de Jong. Pedri is weer inzetbaar, maar de 21-jarige middenvelder begint nog op de bank.

De aanstaande rentree van Pedri is uitstekend nieuws voor FC Barcelona en Xavi. De regerend kampioen van Spanje wordt al het hele seizoen geplaagd door blessureleed. Vooral op het middenveld is het voor Xavi flink puzzelen geblazen. Pedri moest een groot deel van de eerste seizoenshelft al laten schieten wegens een hamstringblessure. Ook De Jong moest een tijdje toekijken, terwijl Gavi deze jaargang zelfs helemaal niet meer in actie komt. Pedri moest de laatste drie wedstrijden missen vanwege spierproblemen.

Artikel gaat verder onder video

Gelukkig voor FC Barcelona en Xavi is Pedri fit genoeg bevonden voor de ontmoeting met Osasuna. Beide ploegen strijden donderdagavond in Saudi-Arabië om een plek in de finale van de Supercup. Daarin is Real Madrid de tegenstander. De Koninklijke won woensdagavond met 5-3 van Atlético Madrid. FC Barcelona kan een overwinning goed gebruiken. De Catalanen zetten de eerste twee duels sinds de jaarwisseling weliswaar om in een zege, maar overtuigend is het al lange tijd niet. Ze weten in ieder geval hoe het is om succesvol te zijn in de Supercup. Barça trok vorig jaar nog aan het langste eind door in de finale Real met 3-1 te verslaan.

Opstelling FC Barcelona: Iñaki Peña; Koundé, Araujo, Christensen, Balde; Roberto, Gündogan, De Jong, Raphinha, Lewandowski, Ferran Torres.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen