Feyenoord weet dit jaar in competitieverband nog niet te winnen in De Kuip

28 januari 2024, 16:29
Foto: © Imago

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente heeft zondag geen doelpunten en dus ook geen winnaar opgeleverd (0-0). Grote kansen waren er wel. Zo konden de Tukkers op een 0-1 voorsprong komen, maar door te vroeg inlopen stond Michel Vlap buitenspel en werd er een goal afgekeurd. Gelijk aan het begin van de tweede helft kregen de Rotterdammers een penalty, maar de poging van Santiago Giménez werd gepakt door Lars Unnerstall.

Feyenoord maakt een goede week door, want op zondag werd er nog van Vitesse (1-2) gewonnen en woensdag versloeg de ploeg van Arne Slot het toen nog ongeslagen PSV (1-0). FC Twente daarentegen had het wat zwaarder vorige week, want de ploeg verloor met 1-0 van NEC. Om nog in het spoor te blijven van de Rotterdammers moeten de Tukkers dan ook winnen. Voorafgaand aan de wedstrijd was het gat tussen beide ploegen nog vijf punten.

Artikel gaat verder onder video

In de eerste helft was niet te zien dat één van de twee ploegen wilde winnen, want het spel was erg rommelig en veel kansen werden er niet gecreëerd. Al had FC Twente wel op 0-1 voorsprong moeten komen, want Michel Vlap en Joshua Brenet liepen samen op het doel van Bijlow af. De gelegenheidsrechtsbuiten gaf voor op de linksbuiten en die schoot binnen, maar Vlap bleef niet achter de bal en dus was het buitenspel. Een enorme kans werd dus verprutst. Voor de rest werden er aan beide kanten niet echt noemenswaardige schoten gelost.

De tweede helft begon wel gelijk met een grote kans, want Feyenoord kreeg een strafschop. Igor Paixao dook de zestien in, maar werd onderuit gehaald. Allard Lindhout twijfelde niet en legde de bal op de stip. Giménez ging achter de bal staan en schoot in de linkeronderhoek, maar de bal werd gekeerd door keeper Unnerstall. Er volgde ook nog een rebound voor Dávid Hancko, alleen ook deze poging werd gepakt door de doelman.

Het lukt Giménez al een tijd niet meer om te scoren en ook na de gemiste penalty kreeg de Mexicaan nog een grote kans, maar weer ging de bal niet langs de lange Duitser. De spits schoot de bal in de korte hoek, maar de bal kwam tegen de voet van Unnerstall aan. FC Twente kwam ook helemaal niet meer aan voetballen toe en de ploeg roeide elke bal naar voren. Maar echt grote kansen had Feyenoord buiten de genoemde mogelijkheden niet.

Weinig grote kansen betekent ook weinig kansen voor een goal en een goal kwam er ook niet. Daarom houden deze ploegen elkaar in evenwicht en blijft het verschil op de ranglijst vijf punten. PSV loopt dit weekend weer twee punten uit op de Rotterdammers. Daar hoeft Feyenoord voorlopig niet meer naar te kijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Nou dat was niet best. Op een of andere manier loopt t niet echt lekker.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Geen creatieve steekpasses die aankomen in de 16 iedereen tikt van links naar rechts om de opening te zoeken. dat is leuk maar er moet doorgecombineerd worden de 16 in. Unnerstal is voor mij man of the match heel goed gekeept. Er moet echt beter scherper gecombineerd worden bij de 16 vooral steekpasses mogen meer aankomen. Matig Feijenoord met betrekking tot schoten op doel.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Je bedoelt jij hoopt dat ze de 2e plaats verspelen . We gaan die 2e plaats gewoon houden de beker winnen en mischien halve finale Europa league als het echt meezit, volgend seizoen weer de champions league in 30+ miljoen WEER collecteren en kan jij weer haatten . goeie deal Bean? ja toch.

Kramer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

8 punten, volgende week helaas PSV voor ons anders konden we ze nog laten zweten. 😂 Maar lekker weekend voor Ajax. Verlies je maximaal 1 punt volgend weekend ipv de verwachte 3.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Helaas het zijn nog 9 punten maar goed als we volgende week winnen en Az ook dan is er nog veel mogelijk !!! Fijne avond .

Kramer
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Correct, 9 punten. Maar inderdaad alles kan nog als wij winnen volgend weekend.

gtsb
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Feyenoord niet scherp ,twente anti voetbal . Die komen naar 010 om niks te doen .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Twente deed wat het moest doen lange bal spelen hopen op een fout van Trauner en achterin het spel doodmaken en de bus parkeren . Wat ik niet een snuggere tactiek vond is als je tegen een ploeg speelt die alleen maar inzakt , een rechtsback rechtsbuiten zetten terwijl je weet dat deze man niet individueel ze man voorbij gaat om vervolgens een actie te maken. hij had gewoon met een echte vleugelspeler of iemand met meer 1 op 1 kwaliteit moeten beginnen . ivanusec bijvoorbeeld ook van der belt laten starten slaat nergens op je zag dat hij nog niet klaar was voor een volle 90 min te weinig lef. iemand van het middenveld moet op en neer rennen de 16 in en vleugels moeten creatief worden als ploegen inzakken. Dat is gewoon te oefenen jammer dat er en dat zie ik vaker teveel getwijfeld wordt met steekpasses geven randje 16. je weet als je de bal verliest dat er nog volop mensen achter je staan speel met meer lef bij de 16 .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen