'Bergwijn zadelt ploeggenoot bij Ajax met veel druk op'

22 januari 2024, 18:03   Bijgewerkt: 22 januari 2024, 18:40
Foto: © Imago

Steven Bergwijn deed er niet verstandig aan om Brian Brobbey een strafschop te gunnen in de wedstrijd tussen Ajax en RKC Waalwijk. Dat is althans het oordeel van Valentijn Driessen: volgens de chef voetbal van De Telegraaf handelde Bergwijn niet in het teambelang. Bij een 3-1 stand miste Brobbey de penalty, maar uiteindelijk won Ajax alsnog met 4-1.

Clubwatcher Mike Verweij vindt dat Bergwijn wél in het teambelang handelde. “Hij heeft het doel om Brobbey een nog beter gevoel te geven. Ik vond het een heel mooi gebaar van Bergwijn”, zegt hij in de podcast Kick-Off. Driessen is het daar niet mee eens. “Het is heel dom. Je zadelt die gozer met geweldig veel druk op. Die bal moet erin. Als je een bal krijgt, moet je ‘m maken. Hij moet het gewoon niet doen.”

Artikel gaat verder onder video

Verweij geeft toe dat het ‘een andere discussie’ is of het besluit van Bergwijn verstandig was. “Ik verwacht van een aanvoerder verstandige beslissingen”, antwoordt Driessen. “Ik vind het helemaal niet in het teambelang gedacht.”

Toch denkt Verweij dat de keuze goed had kunnen uitpakken. “Als Brobbey op deze manier z’n derde had gemaakt, zou Bergwijn complimenten krijgen. ‘Echt top van die aanvoerder, Brobbey maakt nu z’n eerste hattrick!’, zou dan gezegd worden. Maar hij maakt ‘m niet. Daar heb jij gelijk in. Normaal gesproken vliegt zo’n bal erin. Dan was het een uitstekende beslissing geweest van Bergwijn.”

Vond jij het verstandig van Steven Bergwijn om Brian Brobbey de penalty te gunnen?

Laden...
242 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LudiekInside
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Driessen noemt zich zelf op twitter een riooljournalist. Nou, negativiteit en een afkerige houding is hem derhalve op het lijf geschreven. Ik merk het ook bij anderen dat negativiteit veel makkelijker is dan opbouwend. En Verwey is in deze de good cop, 😂

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Was gewoon goed bedoelt van Bergwijn .

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Beetje raar. Het is gewoon logisch. Brobbey had 2 goals, kon een hattrick maken en als spits wil je zoveel mogelijk goals. Dan is het logisch dat een penalty wordt gegeven aan hem. Zeker als hij er zelf om vraagt

Iwaninho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Meneer Driesen.Ja hoor.Gewoon lekker op je Veonica Inside niveau blijven.Dat mag. Dat is echter wel van het allerlaagste niveau maar je cashed wel goed.Je praat al bijna zo arbitrair(= zolang het jou maar goed uitkomt) zoals de heren Derksen als vd Gijp.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen