'Bayern München overweegt Harry Kane te herenigen met 49-voudig Engels international'

5 januari 2024, 13:12
Foto: © Imago

Bayern München heeft intern de mogelijkheid in beraad om 49-voudig Engels international Eric Dier (29) deze winter aan de selectie toe te voegen. De centrale verdediger annex verdedigende middenvelder komt dit seizoen nauwelijks in de plannen van Tottenham Hotspur-trainer Ange Postecoglou voor en zou bij de Duitse recordkampioen de defensieve zorgen kunnen verlichten.

Dat meldt transferspecialist Florian Plettenberg van Sky Sports Deutschland vrijdagmiddag althans. Volgens de journalist is Dier 'de afgelopen dagen' meermaals aangeboden bij Bayern. "De mogelijkheid van een transfer is intern besproken, aangezien hij zowel centraal achterin als op het middenveld kan spelen", schrijft Plettenberg op X. "Het onderwerp wordt nog steeds besproken door het transferteam van Bayern", besluit hij zijn tweet. Een overstap naar Beieren zou voor Dier een weerzien betekenen met Harry Kane, die afgelopen zomer dezelfde weg bewandelde.

Artikel gaat verder onder video

Dier doorliep de jeugdopleiding van Sporting Club de Portugal, op een uitstapje van anderhalf seizoen bij Everton na. In de zomer van 2014 telden The Spurs 5 miljoen euro neer om hem terug naar Engeland te halen, sindsdien speelde hij niet minder dan 364 wedstrijden voor de club uit Noord-Londen, waarin hij dertien keer scoorde en twaalf assists achter zijn naam verzamelde. Dit seizoen is zijn rol mede door de komst van Micky van de Ven echter marginaal: Postecoglou ruimde pas één keer een basisplaats voor Dier in en liet hem daarnaast drie keer invallen in de Premier League.

Toch zou Dier voor Bayern een waardevolle toevoeging aan de selectie kunnen betekenen. De club is immers op zoek naar zowel versterking van het centrum van de defensie. Zomeraanwinst Kim Min-jae neemt in januari met Zuid-Korea deel aan de Azië Cup, waardoor Thomas Tuchel alleen over Matthijs de Ligt en Dayot Upamecano als volwaardige centrumverdedigers kan beschikken. Bovendien is Bayern sinds de zomer ook al op zoek naar een extra defensieve middenvelder naast Joshua Kimmich. De club wordt al tijden in verband gebracht met de Portugees João Palhinha, maar die verlengde eerder dit jaar zijn contract bij Fulham tot medio 2028.

Update 13.15 uur: In een vervolgtweet meldt Plettenberg dat er inmiddels sprake is van een mondelinge overeenkomst over de overstap van Dier. Er zou gesproken worden over een definitieve overstap, maar Bayern zou nog geen definitieve beslissing hebben genomen en 'aanvullende alternatieven' onderzoeken. Als het aan Tuchel ligt zou de club echter snel door moeten pakken: "Hij oefent druk uit om zo snel mogelijk nieuwe spelers vast te leggen", schrijft Plettenberg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen