Onderhandelingen over vertrek Mislintat-aankoop bij Ajax 'zijn gaande'

9 januari 2024, 15:59   Bijgewerkt: 9 januari 2024, 18:07
Foto: © Imago

Ajax neemt deze maand mogelijk afscheid van Chuba Akpom. De 28-jarige aanvaller wordt wederom in verband gebracht met een transfer naar Lille OSC.

Santi Aouna onthulde vlak voor de jaarwisseling dat Akpom wordt begeerd door Lille. Nu meldt de transferexpert dat de Franse club nog steeds werk maakt van de komst van de Ajax-aanvaller. De onderhandelingen zijn gaande, schrijft Aouna.

Akpom werd afgelopen zomer door voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar de Johan Cruijff ArenA gehaald. Voor zijn komst maakte Ajax een transfersom van 12,3 miljoen euro aan Middlesbrough. Door variabalen kan het bedrag met nog eens twee miljoen euro oplopen.

Artikel gaat verder onder video

Van een succesvolle samenwerking tussen Ajax en Akpom is vooralsnog geen sprake. De door Arsenal opgeleide aanvaller verscheen de afgelopen maanden slechts vijf keer aan de aftrap. Toch maakte hij in totaal negen doelpunten, waarvan vijf in de Eredivisie en drie in de Europa League.

Ajax nam deze transferperiode al afscheid van Georges Mikautadze, die het seizoen op huurbasis bij FC Metz afmaakt. Diverse andere spelers, onder wie Steven Bergwijn en Steven Berghuis, worden ook gelinkt aan een winters vertrek.

Moet Ajax meewerken aan een verhuur van Akpom?

Laden...
120 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ajax moet nu helemaal niemand later vertrekken en zeker niet Akpom. Ze hebben al geen veel scorende spits dus ik zou hem houden tot einde seizoen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Echt wel de meerdere aan kopen van Sven zijn bud spelers

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen