'Ajax wil toeslaan in Eindhoven en heeft bijna transfervrij PSV-talent op de korrel'

3 januari 2024, 23:52
Foto: © Imago

Ajax hoopt te profiteren van de bijna transfervrije status van PSV-talent Raf van de Riet. De zeventienjarige linksback mag zich naast de belangstelling van de Amsterdammers ook verheugen in de interesse van de Italiaanse topclub Juventus.

Dat meldt PSV-clubwatcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. De journalist trekt een vergelijking met de situatie van Isaac Babadi (18), die in tegenstelling tot Van de Riet al regelmatig deel uitmaakt van de hoofdmacht. De jonge middenvelder heeft zijn komende zomer aflopende contract echter nog altijd niet verlengd en wordt gelinkt aan zowel Feyenoord als clubs uit Engeland en Frankrijk.

Artikel gaat verder onder video

Ook Van de Riet beschikt dus over een verbintenis die komende zomer afloopt. Dat geldt eveneens voor Tai Abed (19) en Yiandro Raap (17). Eerstgenoemde is momenteel met de selectie van Peter Bosz mee op trainingskamp in Spanje en mag zich eveneens in buitenlandse interesse verheugen, zo meldt Elfrink. Dat geldt ook voor de Venozolaan Raap, voor wie Benfica en 'een Spaanse topclub' in de markt zouden zijn.

PSV moet dus haast maken met het aanbieden van nieuwe contracten aan de talenten, concludeert Elfrink dan ook. Slaagt de club er niet in het talentvolle viertal langer te binden, dan raken de Eindhovenaren opnieuw een aantal beloftevolle spelers uit de jeugdopleiding kwijt. Afgelopen zomer vertrok Livano Comenencia bijvoorbeeld ook al naar Juventus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik ken de beste jongen niet. Is hij echt zo goed dan dat Ajax hem wil binnenhalen, terwijl onder de Ajaxjeugd genoeg alternatieven zijn mag je verwachten. Zo niet dan is de jeugdopleiding een totale mislukking.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik zou de focus lekker even leggen op het eerste elftal

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Beste QuarlonK, als het eerste elftal uit dezelfde spelers bestaat dan wordt het in de 2e helft van dit seizoen wel moeilijk voor Ajax. Ajax heeft nieuwe impulsen nodig en vanaf de 14e as. moet Ajax al een eerste stap voor het nieuwe seizoen gezet hebben en dan met andere gezichten (er bij).

QuarlonK
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ja dat ben ik met je eens maar die nieuwe impulsen moeten toch niet van deze 17 jarige komen? Vandaar dat ik zeg dat ze beter werk kunnen maken van versterking van het 1e elftal ipv een jeugdelftal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen