Steven Bergwijn kan droomtransfer maken naar Bayern München

30 januari 2024, 20:36   Bijgewerkt: 30 januari 2024, 20:53
Foto: © Imago

Bayern München heeft het oog laten vallen op Ajax-aanvaller Steven Bergwijn, zo meldt ESPN dinsdagavond. Vanwege blessures bij Kingsley Coman en Serge Gnabry is de Duitse grootmacht op zoek naar versterking op de flanken. Bayern zou zich nog niet officieel hebben gemeld in Amsterdam.

Bergwijn lijkt niet de eerste keus bij Bayern, want de club probeert een akkoord te sluiten met Granada om Bryan Zaragoza eerder naar München te laten komen. In december tekende Zaragoza een contract dat in de zomer zou ingaan, maar Bayern wil de deal naar voren halen. Granada wil daar niet aan meewerken, dus is ook Bergwijn in beeld.

Ajax is niet happig op vertrek Bergwijn

Artikel gaat verder onder video

De aanvaller, die in de zomer nog in de belangstelling stond van Saudische clubs, zou bij Bayern herenigd kunnen worden met met Harry Kane en Eric Dier (die hij van Tottenham Hotspur nog kent) en Matthijs de Ligt (teamgenoot bij het Nederlands elftal). Ajax zou een vertrek van de aanvoerder echter niet zien zitten.

De 26-jarige Bergwijn heeft een contract tot medio 2027 bij Ajax, dus zal Bayern een forse transfersom moeten betalen. Naar verluidt wil de regerend kampioen van Duitsland 'hoe dan ook vervanging voor Coman', die minstens acht weken is uitgeschakeld. Gnabry is naar verwachting nog circa drie weken uit de roulatie en moet dan nog wedstrijdfit worden.

Bergwijn is zelf ook geblesseerd

Bergwijn is zelf ook niet topfit, want hij ontbrak zaterdagavond in de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo (2-4). Toch lijkt geen sprake van een ernstige blessure. Trainer John van 't Schip wilde geen risico nemen met de captain; de wedstrijd tegen Bergwijns oude club PSV van zaterdag wordt een race tegen de klok.

Zou Steven Bergwijn een overstap naar Bayern München aan kunnen?

Laden...
2676 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Lachwekkend dit!!!!

Paulito
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Broodje aap verhaal. In Engeland mislukt, zwak seizoen gehad bij Ajax en niet onderscheidend in Oranje. Die Bayern zou interesse hebben? Eerder een verhaal van een zaakwaarnemer die gebakken lucht loopt te verkondigen om Bergwijn aan een middelmaat club te kunnen verkopen en nog ff kan cashen door percentage van de verkoop. Vaak 2-4 miljoen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

scherp

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tja, niemand heeft ook verwacht dat Blind een jaar geleden bij Bayern zou gaan tekenen...

Paulito
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Blind kwam gratis binnen als back up en heeft niet veel gespeeld. Nog geen 1 volledige wedstrijd en slechts in actie in 4 wedstrijden. Zo goed doet de Ligt het er ook niet. Hetzelfde voor Gravenberch en Mazraoui, beide ook geen succes. Niveau en kwaliteitsverschil tussen Bayern en Ajax is te groot. Bayern ook in vergelijking met Psv of Feyenoord. Bayern is Europese top. Bergwijn al eerder mislukt in het buitenland bij een mindere club. Denk je dan echt dat Bayern interesses heeft? Bergwijn was goed bij PSV maar Malen ook, die heeft het ook niet kunnen maken in de Bundesliga. Misschien als Bergwijn gratis mag vertrekken net als Tadic of Klaassen. Dan kan je een gokje wagen.

0laf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dit is wel een hele vroege 1 aprilgrap.

Mike
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Dan zou het wel makkelijker worden om Henderson aanvoerder te maken. En mooi voor hem. En ook voor Ajax. Ondanks zijn belofte bij PsV heeft hij het nooit echt gebracht of laten zien. Zou wel ruimte bieden in het salarishuis.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Opruimen deze speler voegt niets toe

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

alleen verkopen graag !!!

Teun Jacobsen
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zal wel een grap zijn ....misschien voor een pak wortels ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Opmerkelijk toch dat op artikelen over Ajax geen-Ajaxsupporters het altijd nodig vinden om hun zegje te doen, terwijl zij Ajax haten. Het bevestigt hun jaloezie op en frustratie over Ajax. Jammer. Het ergste is dat deze 'gast reageerders' net doen alsof het bij hun clubs al Hosannah is, wat helemaal niet zo is. Jammer dat rotzooi getrap, is onnodig.

Mike
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Had niet het idee dat mijn reactie anti-Ajax was en ik ben al jaren een fan van Feyenoord.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Beste Mike, ik doel niet specifiek op jou, maar mijn reactie is een opsomming van alle meningen in artikelen over Ajax, meningen die alleen haat en vernederingen uitstralen en daar valt jouw reactie niet onder en inhoudelijk heb je gelijk wat Bergwijn betreft, zo denk ik er ook over. Reageren op elkaars club mag zeker en moet blijven kunnen en het houdt elkaar scherp vind ik, maar het moet niet grensoverschrijdend zijn. Leuk en fijn dat je Feyenoordsupporter bent, Feyenoord is een respectabele historische club die ook veel bijdroeg en bijdraagt aan het totale Nederlandse voetbalplaatje, geldt ook voor PSV wat de historie betreft. Ik ben Ajacied pur sang, ik ga nooit reageren in artikelen die over andere clubs gaan, behalve over algemene dingen dan zoals een Bekerwedstrijd of een Klassieker of een beslissende wedstrijd, maar ik zal Feyenoord qua organisatie, personeel, spelers, coaching, begrotingen niet de maat nemen, waarom en waarvoor wel eigenlijk ? Ik heb voor Ajax al veel energie nodig, zeker dit seizoen. No hard feelings naar jou toe Mike.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Zou hem snel wegdoen , nu krijg je er nog wat voor !!!

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Opruimen deze kneus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen