Driessen noemt naast De Boer nóg een Nederlander voor hoofdtrainerschap bij Ajax

15 januari 2024, 17:00
Foto: © ProShots/Vandaag Inside

Valentijn Driessen zou het niet gek vinden als Ajax in de zoektocht naar een hoofdtrainer voor volgend seizoen uitkomt bij Frank de Boer. De verslaggever van De Telegraaf noemt ook Joseph Oosting als optie. Laatstgenoemde maakte na vorig seizoen de overstap van RKC Waalwijk naar FC Twente en laat ook de club uit Enschede prima voetbal spelen.

Bij Ajax zijn er nog drie functies te bekleden. Dat is volgens mij een transferdirecteur, een hoofd opleidingen én een hoofdtrainer, zegt Driessen in de podcast Kick-off. John van ’t Schip staat momenteel voor de groep in Amsterdam. De voormalig speler van Ajax is de opvolger van de eerder dit seizoen ontslagen Maurice Steijn. Hoewel Ajax, zonder overtuigend te spelen, onder Van ’t Schip de weg omhoog heeft ingezet, lijkt de kans klein dat hij ook volgend seizoen nog hoofdtrainer is in de Johan Cruijff ArenA. Dat was bij zijn aanstelling eind oktober in ieder geval niet de bedoeling.

Artikel gaat verder onder video

Dat zie ik niet gebeuren, zegt Driessen dan ook. De nieuwe hoofdtrainer komt dan uit de koker van Louis van Gaal en Danny Blind, want die bepalen het. En Marijn Beuker, maar hij loopt aan de hand van Van Gaal mee want hij is daar door hem neergezet. Dan denk ik in eerste instantie dat het mij niks zou verbazen als De Boer terug zou komen. De Boer was in het verleden al hoofdtrainer bij Ajax en loodste de club waar hij ook als speler succesvol was naar vier landstitels (2011, 2012, 2013 en 2014). In het buitenland is De Boer vervolgens weinig tot niet succesvol geweest. In december vertrok hij na slechts veertien wedstrijden alweer bij Al-Jazira.

Oosting maakt indruk

Driessen noemt niet alleen De Boer als kandidaat-hoofdtrainer bij Ajax. De verslaggever heeft een hoge pet op van Oosting, die dit seizoen indruk maakt met FC Twente. De Tukkers wonnen zaterdag met 2-1 van AZ en hebben door het puntenverlies van Feyenoord tegen N.E.C. nog maar twee punten minder dan de Rotterdammers. Als ik zie wat die Oosting in zo’n korte tijd voor elkaar krijgt, eerst bij RKC en nu bij FC Twente, dat hij beter laat spelen dan onder Ron Jans. Dan zou het misschien best wel aardig zijn om hem, als hij die manier van spelen voorstaat, bij Ajax aan het werk te zien.

Mike Verweij heeft zijn twijfels over een eventuele overstap van Oosting naar Ajax, niet in de laatste plaats omdat de laatste samenwerking tussen de Amsterdammers en een trainer zonder ‘groot CV’ een paar maanden geleden nog uitliep op een enorme teleurstelling. Driessen verwacht echter dat het Oosting beter af zou gaan omdat er bij Ajax nu een betere organisatie staan. Dat team dat er nu omheen staat, staat er dadelijk natuurlijk ook. Dan zijn Van Gaal en Blind er wel, is er wel een transferdirecteur. Dan is Alex Kroes er. Dan is de organisatie waarin hij (Oosting, red.) terechtkomt wel volwassen, lijkt mij, aldus Driessen.

Zou Oosting een goede trainer zijn voor Ajax?

Laden...
881 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Frank de Boer als hoofdtrainer dan lever ik mijn seizoenkaart in. Het moet niet gekker worden dan het al is met Ajax. Frank de Boer die overal (in korte tijd) weggestuurd werd en saai voetbal met Ajax presenteerde kan echt niet. Met Oosting haal je Ten Hag de derde in huis, hiervoor al Schreuder (Ten Hag de 2e). Als ze bij Ajax gek willen doen haal Slot dan maar. Die Driessen doet net alsof hij bij Ajax werkzaam is die gek.

Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Helemaal mee eens, geen Frank de Boer voor de groep, man heeft alleen bij Ajax met dramatisch voetbal wat titels gepakt maar het was niet om aan te gluren Titels zijn er alleen gekomen omdat de concurrentie nog slechter was. Maar ja van Gaal en Blind zijn wel de beste maatjes met beide de Boertjes

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Klopt helemaal Beukemap, vooral de laatste zin. Jammer van het mooie Ajax. Als iedereen zich met die club bemoeit, zonder visie op de (nabije) toekomst te hebben, tja dan blijft het status quo met de club. Altijd maar blijven hangen zoals bij Brobbey (Leipzig) destijds, Rijkhoff terughalen, straks komt Daley Blind ook nog terug, en Eriksen....nou vul maar nog meer in. De trouwe supporters die kosten noch moeite sparen voor Ajax, zij willen het ouderwetse attractieve snelle Ajaxvoetbal zien, Ajax hoeft niet altijd voor de titels te gaan, liever wel natuurlijk.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wie zou jij graag zien komen als trainer krotje ? Kan geen Nederlandse trainer bedenken die geschikt is en jij en andere lezers ?

BENNINK24
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tis gewoon geen top trainer !!!

Ajacio
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hahahaha, Driesen Driesen Wie wil er iets aannemen van Driesen ? De man werkt voor de Telegraaf, een roddelkrant En daar is hij ook helemaal op zijn plaats Roddelen is het enige wat hij goed kan, ook op tv de ene miskleun na de ander Ik lees of kijk liever naar iemand die de waarheid verteld

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ok, Mr. Bean is een leuke lach serie moeten we voor lief nemen. de Boer moeten ze zeker niet terug halen, ik denk dan aan de soms domme wissels van hem. dan komt toch de wedstrijd van de Graafschap door mijn hoofd voor de 5e kampioenschap op rij. en overal ontslagen! als Schip de 3e plaats haalt dan zou ik hem laten staan anders maar een ander. er staan wel een paar talenten aan te komen, vergeet dat niet!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen