Jansen pleit voor gloednieuwe regel in voetbal na opmerkelijk voorval bij FC Twente - FC Utrecht

24 februari 2024, 12:20
Foto: © Imago/ESPN

Bij Voetbalpraat op ESPN is de blessure van FC Utrecht-smaakmaker Taylor Booth onder de loep genomen. De Amerikaan werd vorige week, door FC Twente-speler Michael Sadilek uit de wedstrijd getrapt, en moet daardoor een aantal weken toekijken vanaf de tribune. Sadilek kwam onbestraft uit het moment, en hier moet volgens Anco Jansen verandering in komen.

Ondanks de felle overtreding kreeg de middenvelder van Twente geen kaart. Dit is onrechtvaardig, zo vindt Jansen. “Er zou eigenlijk gewoon een regel moeten komen dat je een schorsing krijgt als je iemand zó ernstig blesseert. Dat je dan gewoon minimaal een weekje moet toekijken”, zegt de oud-voetballer van onder meer FC Emmen.

Artikel gaat verder onder video

“Zo’n regel is niet te doen, Anco”, valt Milan van Dongen direct met de deur in huis. “Dat weet ik, maar het is gewoon onrechtvaardig voor die jongens. Vroeger gebeurde dat wel”, reageert Jansen. Eerder in de uitzending werd er teruggeblikt op de overtreding van Mauro Júnior op Rui Mendes van afgelopen seizoen.

In de wedstrijd tussen FC Emmen en PSV blesseerde Mauro Júnior de aanvaller met een onbesuisde actie, maar kreeg slechts twee wedstrijden schorsing. “Dat is een van de grootste schandes in het voetbal, dat hij toen maar twee wedstrijden kreeg voor die tackel”, hekelt Kees Kwakman bij Voetbalpraat.

Overtredingen mogen ná een wedstrijd nog beoordeeld worden

Laden...
566 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TomHerik21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Voetbal is een contactsport. Als er bewust iemand uit de wedstrijd wordt “geschopt” ben ik het met Janssen eens. Als het gewoon een stevige actie is waarbij iemand ongelukkigerwijs niet verder kan, dan is dat zo. Dat is ook voetbal. Bovendien doet iedereen er weer z’n plasje over. Janssen?? Wie was dat? Volgens mij ook geen lieverdje, dus Gewoon de regels goed door de scheids laten toepassen, mag best mannelijk, VAR alleen bij zeer discutabele en beslissende situaties en verder de zg. kenners niet te veel om hun mening vragen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Discutabele gele kaarten moeten er zijn en blijven anders hebben alle analisten geen werk meer

Mike
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

“Er zou eigenlijk gewoon een regel moeten komen dat je een schorsing krijgt als je iemand zó ernstig blesseert. Dat je dan gewoon minimaal een weekje moet toekijken”. Beetje jammer, dat je bij een springend kopduel (normaal) iemand dan verkeerd terecht komt (enkelbandjes) en dat je dan mag gaan toekijken. Dit is echt zo onmogelijke regel.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Klinkt leuk . Maar bij veel situaties is het moeilijk te zien of het expres is ja of nee. Dus je krijgt dan weer veel discussie

GerardvanderVlist23
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik vind nog steeds dat de KNVB dit alsnog moet uitzoeken. Overtreding was absoluut rode kaart waardig. Schande dat er geen kaart werd getrokken. Booth is nu meer dan een maand afwezig. Sadilek is een wild beest. Kijk maar terug in het verleden. Vaker gebeurt!!!!

Richard De Leeuw
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er had ingegrepen moeten worden bij die zware overtreding, er lagen er zelfs 2 te kramperen op het veld. Nu wordt het afgedaan met excuses, zand erover, sorry dat je ,n maand of meer niet kunt spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen