Arne Slot deelt eerste basisplek uit sinds 3 december, AZ wisselt 66 procent van de voorhoede

4 februari 2024, 13:23
Foto: © Imago

De opstellingen van Feyenoord en AZ voor de onderlinge wedstrijd van zondagmiddag zijn bekend. Het duel tussen de nummers vier en twee van de Eredivisie begint om 14.30 uur in het AFAS Stadion.

Feyenoord-trainer Arne Slot kon de afgelopen weken geen beroep doen op Yankuba Minteh, die met Gambia deelnam aan de Afrika Cup. Na de uitschakeling van Gambia is hij weer inzetbaar, maar hij start op de bank.. Calvin Stengs is weer fit, nadat hij vorige week ontbrak tegen FC Twente, en heeft ook een basisplek. Ramiz Zerrouki heeft voor het eerst sinds 3 december (1-2 nederlaag tegen PSV) een basisplek in de Eredivisie. Ten opzichte van het gelijkspel tegen FC Twente (0-0) verliezen Thomas van den Belt en Bart Nieuwkoop hun basisplaats.

Artikel gaat verder onder video

AZ moet het stellen zonder de geschorste Denzo Kasius (pakte vorige week rood tegen sc Heerenveen), terwijl doelmannen Mathew Ryan (Azië Cup) en Hobie Verhulst (meniscusblessure) langere tijd afwezig waren. Ryan werd vrijdag uitgeschakeld op de Azië Cup na een wedstrijd van 120 minuten tegen Zuid-Korea (1-2 nederlaag) en zit nu alweer bij de selectie. Hij neemt plaats op de bank.

Ook Bruno Martins Indi is weer beschikbaar, nadat hij vorige week door een hamstringblessure niet meedeed tegen Heerenveen. Toch begint Martins Indi eveneens op de bank, ten faveure van Wouter Goes. Verder verrast trainer Maarten Martens met de eerste basisplaats voor de achttienjarige aanvaller Jayden Addai en stelt hij ook Ruben van Bommel op. Voorin verliezen Mayckel Lahdo en Myron van Brederode hun basisplaats; alleen Vangelis Pavlidis blijft staan.

Feyenoord heeft acht punten meer dan AZ, dat dus moet winnen om de tweede plaats nog in het vizier te houden. Beide clubs treffen elkaar woensdag opnieuw, dan in Rotterdam in de kwartfinale van de KNVB Beker.

Opstellingen AZ - Feyenoord

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Penetra, Bazoer, Goes, Møller Wolfe; Mijnans, De Wit, Clasie; Addai, Pavlidis, Van Bommel.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Stengs, Gimenez, Paixão.

Wat verwacht je van AZ - Feyenoord?

Laden...
186 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Beetje 'veilige' keuze Zerrouki is opzich wel een goeie speler ,maar het is een beetje teveel van hetzelfde op het middenveld Had liever gewoon stengs gehad ,en dan een echte vleugelspeler . Maar goed we zullen zien

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen