Maarten Martens heeft éíndelijk eerste overwinning als AZ-trainer te pakken

17 februari 2024, 20:50
Foto: © Imago

Maarten Martens heeft eindelijk zijn eerste overwinning als trainer van AZ te pakken. De Belg, die dit seizoen begon als assistent van Pascal Jansen maar na diens ontslag werd doorgeschoven als hoofdtrainer, leidde zijn ploeg in Limburg naar een kleine zege op Fortuna Sittard. Dani de Wit kroonde zich in de slotfase tot goudhaantje voor de Alkmaarders door de 1-2 aan te laten tekenen.

AZ was in de openingsfase de betere ploeg. Fortuna begon zeer oppervlakkig aan het duel en de Alkmaarders kregen veel ruimte aan de linkerkant via Ruben van Bommel. Van Bommel gaf een aantal puike voorzetten, maar Vangelis Pavlidis, Dani de Wit en Yuki Sugawara wisten geen munt te slaan uit deze mogelijkheden. AZ kreeg vanzelf de deksel op zijn neus toen Kristijan Belic de bal zomaar in de voeten speelde bij Inigo Cordoba. De Spanjaard liep vervolgens in zijn eentje door de AZ-verdediging heen en scoorde met een lage schuiver. AZ werd steeds slordiger, maar krijg nog steeds aardig wat kansen om langs Fortuna te komen. Zo schoot Muller Wolfe van dichtbij wild over en maakte Pavlidis een schitterende goal vanuit buitenspelpositie.

Artikel gaat verder onder video

AZ maakte 20 minuten lang geen enkele aanspraak op een treffer in de tweede helft. Uit het niets viel dan ook de gelijkmaker van Pavlidis. Een hoekschop van Sugawara werd slecht verwerkt door Michael Verrips en belandde zomaar voor de voeten van Pavlidis. De Griek kon eenvoudig de gelijkmaker binnenschieten. Dit doelpunt bracht de wedstrijd volledig tot ontbranding. Eerst stuitte Sven Mijnans op Verrips en even later schoot Pavlidis wild over. Fortuna kreeg in de tegenstoot echter de grootste kans van de wedstrijd. Een vrije trap kwam uit de kluts voor de voeten van Siemen Voet die de lat raakte waarna Kaj Sierhuis de rebound met een omhaal opnieuw tegen het aluminium aanschoot.

AZ bleef op zoek gaan naar de eerste overwinning onder Martens en die zou er uiteindelijk ook komen. In de 90e minuut gooide Sugawara de bal ver in waarna deze voor de voeten kwam van De Wit die niet aarzelde en de bal onberispelijk binnenschoot. Fortuna kreeg in de blessuretijd via Alen Halilovic nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Matthew Ryan redde zijn ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Het typeert wel het seizoen dat 020 hoopt op verlies van AZ om vierde plaats over te nemen. Zorg dat je zelf wint en zeker in de rechtstreekse duels met je concurrent(en). Dan verdien je het.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ik denkt dat elke supporter, van welke club dan ook, hoopt dat een concurrent die dichtbij zijn/haar club staat punten zal verliezen. Of je nou op plek 16 of plek 5 staat.

FCJel
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Met dit soort voetbal snap je toch niet dat ze Janssen eruit gezet hebben. Hele merkwaardige beslissing die AZ geen haar beter heeft gemaakt.

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Slechte wedstrijd, luck win.3 punten zijn binnen dat alles wat telt als je uitvorm bent als club

Klantenservice
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ook als je wel in vorm bent, tellen aan het einde van het seizoen alleen de punten 😜

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Vorige week kregen ze die kans ook al en verknallen ze het zelf. Dan verdien je die plek toch ( nog) niet.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Nee hoor. Mij niet. Jij begint er over.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Succes morgen!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ja succes NEC!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen