Nieuwkoop bewijst het gelijk van Arne Slot: 'Dáárom stel je hem op'

7 februari 2024, 22:25
Foto: © Imago

Bart Nieuwkoop heeft in de eerste helft van de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en AZ het gelijk van trainer Arne Slot bewezen, menen ESPN-analisten Pierre van Hooijdonk en Kenneth Perez. De 27-jarige speler, van nature rechtsback, krijgt van Slot tegen de Alkmaarders opnieuw de voorkeur als rechtsbuiten.

Slot opteerde in de vorige bekerronde, thuis tegen PSV, óók al voor Nieuwkoop op de rechterflank. De afgelopen zomer van Union Sint-Gillis teruggehaalde back krijgt daarmee de voorkeur boven een 'echte' buitenspeler als Yankuba Minteh.

Artikel gaat verder onder video

In de eerste helft, waarin Feyenoord een 1-0 voorsprong nam door een treffer van Lutsharel Geertruida, heeft Nieuwkoop in ieder geval laten zien waarom Slot hem op de voor hem ongebruikelijke positie gebruikt. "Dit is waarom je Nieuwkoop opstelt: zijn ijver. Niet omdat hij zo'n lekkere techniek heeft of jongens vrij voor de goal kan zetten", zegt Perez, terwijl de regie beelden vertoont waarin de rechtsbuiten eerst fel druk zet bij balverlies en even later hoe hij het hele veld oversprint om bij zijn eigen achterlijn een AZ-aanval onschadelijk te maken.

Volg hier live de tweede helft van Feyenoord - AZ

Toch noemt de Deen het opstellen van Nieuwkoop 'armoedig': "Het is totaal niet mijn speler op die positie. Ik denk dat hij geweldig als wingback kan fungeren, maar als rechtsbuiten, ten opzichte van wat je hebt zitten..." Van Hooijdonk neemt het echter voor Nieuwkoop op: "Je kan hem niks kwalijk nemen, want die wordt gebracht in een positie die helemaal niet zijn positie is en geeft daar op zijn manier een invulling aan. Ja, zeker, hij gaat als de brandweer. Alleen: het vernuft in het laatste gedeelte van het veld, dat ontbreekt dan vaak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Performance
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

die Perez, grappig altijd wat te zeiken, AZ is gewoon op de slachtbank gelegd door de verdedigers van de Stadionclub hoe gênant is dat? iedereen dacht dat Clasie de boel aan zou jagen en opfokken, hij had al snel door dank zij zijn intelligentie dat deze ref. hem en de Wit extra in de gaten hield vanwege de smerige schoppartijtjes beiden ook getrakteerd op een gele kaart, van Bommel Wolfe en Mijnans vrijwel niet gezien, Belic en Bazoer kwamen duidelijk tekort vandaag. wij supporters zijn dolblij, gezien afgelopen zondag er een ommekeer teweeg is gebracht, Nieuwkoop die zijn mindere kwaliteiten als Rechtsbuiten speler ruimschoots heeft gecorrigeerd door zijn ijver, hoe geweldig is dat, wij zijn niet geïnteresseerd in die voetbal one-man showtjes, wij willen resultaat en dat is gezien de afstraffing van AZ duidelijk gemaakt, Chapeau mannen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen