Eén iemand maakt tegen AZ wél indruk bij Ajax: ‘Hij solliciteert naar een basisplaats’

25 februari 2024, 18:33
Foto: © Imago

Ahmetcan Kaplan maakt bij zijn debuut voor Ajax indruk op Michiel Teeling. De voetbalcommentator van ESPN vindt dat de 21-jarige centrumverdediger uit Turkije met zijn invalbeurt tegen AZ solliciteert naar een basisplaats.

Kaplan begon de wedstrijd tegen AZ zondag vanaf de reservebank. Hij werd echter al na 36 minuten voetballen bij een 1-0 achterstand binnen de lijnen gebracht door trainer John van ’t Schip, omdat Anton Gaaei niet voldeed als rechterwingback. Kaplan werd door Van ’t Schip ingebracht als centrumverdediger, waardoor Devyne Rensch de nieuwe rechterwingback werd.

Artikel gaat verder onder video

Hoewel Kaplan in een kwakkelend elftal terecht kwam en Ajax na rust ook de 2-0 moest incasseren, maakt de jonge stopper een solide indruk tijdens zijn invalbeurt. Toen hij in de 74ste minuut van de wedstrijd een prachtige crosspass verstuurde op Chuba Akpom, werd hij bewierookt door Teeling. “Dat is een goede trap van Kaplan… Ook dat heeft hij in zich. Met deze invalbeurt solliciteert Kaplan wel naar een basisplaats”, zei Teeling in zijn commentaar.

Het waren voor Kaplan pas zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Ajax sinds zijn komst van Trabzonspor in de zomer van 2022. De Amsterdamse club betaalde destijds 9,5 miljoen euro voor de linksbenige verdediger, maar kon door een zware knieblessure nog nauwelijks van hem genieten.

Ahmetcan Kaplan verdient voortaan een basisplaats bij Ajax

Laden...
2011 stemmen
KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Als je die jongen dit seizoen gaat inzetten maak je hem kapot in zo slecht elftal

CG
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Niemand werk goed samen met elkaar. Daarom dat we slechte resultaten behouden!!!

Jos van den Heuvel
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Alstublieft Sutalo op de bank, is technisch en kwa handelings snelheid zò zwak.....past niet bij ons weg er mee aub!🙏

Rip visser
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Kaplan viel heel goed in. Maar die Michiel Teeling moeten ze gauw een andere baan geven bij ESPN. Wat een slechte commentator is die vent. Nog slechter dan Ajax.

Laurens1
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Kaplan was een verademing, geeft niets als je verliest, kan niet anders dan met dergelijke troep op het veld, echter wel INZET tonen! Verwacht veel van hem komende tijd, jammer dat hij zo lang geblesseerd is geweest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen