Etienne Vaessen pakt tijdens interview met Kraay junior plots mobieltje: ‘Schandalig’

18 februari 2024, 19:32   Bijgewerkt: 18 februari 2024, 19:39
Foto: © ESPN

Etienne Vaessen baalt van de rode kaart die hij zondag ontving in het uitduel van RKC Waalwijk bij Feyenoord. De doelman van RKC werd in de eerste helft van het veld gestuurd met rood, waarna zijn ploeg laat in de wedstrijd met een man minder tegen een 1-0 nederlaag aanliep.

Vaessen kreeg in de 35ste minuut een directe rode kaart, nadat hij de bal buiten zijn eigen zestien met de hand beroerd zou hebben. De keeper vindt dat hij ten onrechte van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en illustreert dat live op televisie met een foto die hij voor de camera van ESPN plots laat zien aan verslaggever Hans Kraay junior. “Hans, ik heb hier een foto en dan zie je toch echt dat de bal eerst mijn ribbenkast raakt. Toch, Hans? Heb je het gezien?”, zoekt Vaessen naar bevestiging bij Kraay junior.

Artikel gaat verder onder video

“Iedereen mag erover denken wat hij wil. Dat begrijp ik ook. Er zal wel weer van iedereen een mening komen, maar ik heb al van meerdere mensen gehoord dat dit weer heel matig is van de VAR en de scheidsrechter”, vervolgt de doelman.

Vaessen legt uit dat het hem heeft gestoord dat Van den Kerkhof niet door de VAR naar de zijlijn werd geroepen om de beelden van het moment te beoordelen. “Ik had het gevoel dat de bal op mijn zij kwam. Ik vind het schandalig dat zo’n scheidsrechter niet gewoon naar dat schermpje gaat. Hij zei tegen mij: de VAR maakt de beslissing. Maar volgens mij is de scheidsrechter de enige die de beslissing mag maken. Hij heeft nu niets gezien. Dat stoort mij enorm.”

© ESPN
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tja Vaessen, hij wordt maandag kwijtgescholden. Typische rode kaart van dit seizoen.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Och Etienne.. stel het was geen rode kaart dan was het ook 0-3 voor rkc geworden zeg .. Met pijn en moeite hield je al de 0 je was gewoon blij dat je eraf ging omdat je wist dat je zou gaan vissen. Nu kan je stoer doen. Zelfde niveau als het stoere binkie van de klas die even iedereen wel zou aanpakken

Rudolf21
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Het is niet zo dat als ze in de hoofdstad de VAR nodig hebben dat andere clubs ook de VAR nodig hebben. Zie dat daar vaak een misverstand van wordt gemaakt .. ook al met 11 tegen 11 had Feyenoord gewonnen en dat is geen onzin

Rudolf21
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De enige die zich als een kleuter gedraagt vandaag dat ben jij.. op de basisschool gaan ze ook altijd huilen als ze hun zin niet krijgen dus bij deze kijk eerst even in de spiegel

Oud keeper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nog nooit zoveel onzin gelezen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ik vind het ook een makkelijk gegeven rode kaart. Wellicht dat het volgens het boekje wel klopt. Ik vind echter ook dat het erg onhandig van de keeper is, dat hij zich buiten de 16 met zijn armen zo breed maakt. Dan neem je toch echt wel een groot risico dat de bal tegen je arm komt. Ik denk wel dat RKC met 11 man een groter verlies had geleden dan 1-0. Dan waren de ruimtes voor Feyenoord groter geweest, want nu was het gewoon kamperen in de 16 voor RKC.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Hij keepte een zeer goede wedstrijd totdat ie zn armen uitstak buiten de 16.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Nee, het punt van de VAR als ze kijken is JUIST dat zij de laatste beslissing moeten nemen. Dat is nou de functie van de VAR. Het is juist irritant dat een scheids een beslissing maakt, de VAR ziet het anders en is van mening dat de beslissing van de scheids verkeerd is. Roept de scheids op om het NOG een keer te kijken en dan 9 van de 10 keer neemt de VAR het over. Maar de VAR heeft dat dan toch al gezien? Buiten dat, ik laat het in het midden of ik dit rood of niet vond. Ik vind het discutabel.

Yess Til
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Was geen hands, en Feyenoord weer geluk gehad. RKC had een punt verdiend. Kost steeds meer en meer moeite om te winnen. Straks verliest het van Roma, en verliezen ze van AZ. Kortom, thuis spelen is makkelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen