Fabrizio Romano komt paar uur voor de deadline met nieuws over Akpom

1 februari 2024, 18:43   Bijgewerkt: 1 februari 2024, 18:51
Foto: © Imago

Hoewel de transfermarkt niet heel lang meer geopend is, valt een vertrek van Chuba Akpom bij Ajax niet uit te sluiten. De Engelsman leek de afgelopen dagen 'gewoon' in Amsterdam te blijven, maar volgens de doorgaans zeer goed geïnformeerde Fabrizio Romano gaat Nottingham Forest in de laatste uren voor de deadline toch nog een poging wagen om hem terug naar Engeland te halen.

Of een tussentijds vertrek toch nog tot de mogelijkheden behoort, zullen de komende uren moeten uitwijzen. Volgens Romano wordt het voor Nottingham Forest in elk geval niet 'makkelijk' om tot overeenstemming te komen met Ajax. De Amsterdammers zullen in de laatste uren van de transferwindow weliswaar nog Julian Rijkhoff - die na drie jaar Borussia Dortmund terugkeert - presenteren, maar hij wordt niet gezien als versterking voor de hoofdmacht. De verwachting is dat Rijkhoff het komende halfjaar aansluit bij Jong Ajax. In het eerste moet hij naast Brian Brobbey normaal gesproken ook Akpom voor zich dulden, maar de Engelsman zou dus nog kunnen vertrekken.

Artikel gaat verder onder video

Ajax telde afgelopen zomer zeker twaalf miljoen euro neer voor Akpom. De spits had zich vorig jaar op het tweede Engelse niveau gekroond tot topscorer en dat zorgde voor hoge verwachtingen in Amsterdam en omgeving. Die heeft hij echter tot op heden niet kunnen waarmaken. Waar Akpom onder de eerder dit seizoen opgestapte Maurice Steijn slechts één keer mocht starten, heeft hij ook sinds diens vertrek en de aanstelling van John van 't Schip geen basisplaats weten te veroveren. Brobbey is onomstreden in de punt van de aanval en op tien, waar Akpom naar eigen zeggen ook goed uit de voeten kan, kiest Van 't Schip eveneens voor andere namen. Perspectief op een basisplaats heeft Akpom bij Ajax dus niet zo snel, maar in de laatste wedstrijden van 2023 bewijs hij ook als invaller zijn waarde te kunnen hebben.

De zomeraankoop kwam tot op heden twintig keer in actie voor Ajax. Hij was negen keer trefzeker. Akpom heeft in Amsterdam een contract tot medio 2028. Eerder deze week werd duidelijk dat de huidige nummer vijf van de Eredivisie openstaat voor een snel vertrek van de aanvaller, maar dan moeten geïnteresseerde clubs wel de hoofdprijs op tafel leggen. Ajax-watcher Mike Verweij schreef woensdag nog dat enkel clubs die hem willen huren zich hadden gemeld in Amsterdam. Wat Nottingham Forest precies wil, wordt uit het bericht van Romano niet duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen