'FC Barcelona hoort vraagprijs van 10 miljoen euro voor beoogde opvolger van Xavi'

18 februari 2024, 09:55
Foto: © Imago

Roberto De Zerbi is de belangrijkste kandidaat om met ingang van volgend seizoen Xavi op te volgen als hoofdtrainer van FC Barcelona, zo stelt AS. Om de 44-jarige manager los te weken bij Brighton & Hove Albion, moet wel een flinke transfersom worden betaald.

Onder meer president Joan Laporta en technisch directeur Deco hebben De Zerbi naar verluidt hoog zitten. De Italiaanse trainer staat in de spotlights nu Brighton & Hove Albion met verzorgd en aanvallend voetbal veel indruk maakt in de Premier League. Het succes van de Engelse club wordt voor een groot deel toegeschreven aan De Zerbi.

Artikel gaat verder onder video

Afgelopen woensdag zouden Edmundo Kabchi en Edoardo Cnajr, de belangenbehartigers van De Zerbi, een gesprek van drie uur hebben gevoerd met een delegatie van Barcelona. Daarbij werd overigens niet alleen gesproken over een mogelijke transfer van de trainer, maar ook over de toekomst van Ronald Araújo.

Barcelona zou De Zerbi voor om en nabij de tien miljoen euro kunnen overnemen van Brighton & Hove Albion. Door de hoge vraagprijs kunnen de onderhandelingen tussen de clubs wel eens ingewikkeld worden, zo klinkt het. Mocht het Barça niet lukken om De Zerbi bij Brighton op te halen, dan wordt er mogelijk een poging gewaagd voor Hansi Flick. De Duitse trainer zit, in tegenstelling tot De Zerbi, op dit moment zonder werkgever.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen