'Frenkie de Jong is 'teleurgesteld' in FC Barcelona en verandert van gedachten'

9 februari 2024, 16:25
Foto: © Imago

Een vertrek van Frenkie de Jong bij FC Barcelona na dit seizoen valt niet langer uit te sluiten. De Oranje-international is weliswaar onomstreden en zelfs een van de vier aanvoerders in de ploeg van trainer Xavi Hernández, maar de huidige ‘realiteit’ in Catalonië zou hem op andere gedachten hebben gebracht. De Jong heeft de ambities om de Champions League te winnen, maar vraagt zich af of hij daarvoor bij FC Barcelona op de juist plek is.

De middenvelder had begin 2019 de clubs voor het uitkiezen. De Jong was een van de absolute uitblinkers in het Ajax-elftal van Erik ten Hag dat grootse indruk maakte in de Champions League en het was al snel niet meer de vraag óf, maar waarheen hij na dat seizoen zou gaan vertrekken. Manchester City zag zijn komst wel zitten, Paris Saint-Germain had zich gemeld en ook FC Barcelona had wel oren naar een samenwerking met de Nederlander. PSG leek de beste papieren te hebben, maar Barça overrompelde het Franse bod en ging er uiteindelijk met diens handtekening vandoor.

Artikel gaat verder onder video

Het huwelijk tussen FC Barcelona en De Jong zou na vijf jaar zomaar eens kunnen eindigen. Journalist Lluís Canut vertelt in het programma Onze van Esport3 dat de middenvelder van gedachten is veranderd en na dit seizoen weleens op zoek zou kunnen gaan naar een nieuwe uitdaging. De Jong zou ‘teleurgesteld’ zijn in de huidige realiteit bij FC Barcelona. De Catalanen kroonden zich vorig jaar nog voor het eerst sinds 2019 tot kampioen van Spanje, maar hebben in Europa vooralsnog geen potten kunnen breken. Ze eindigden vorig seizoen in de groepsfase achter Bayern München én Internazionale en moesten in de tussenronde van de Europa League hun meerdere erkennen in Manchester United.

FC Barcelona en De Jong verzekerden zich voor de winterstop wél van overwintering in het miljardenbal, maar kennen zeker geen ideale aanloop richting de start van de achtste finales. Daarin is Napoli, de regerend kampioen van Italië, de tegenstander. FC Barcelona bezet momenteel de derde plaats in LaLiga, op acht punten achterstand van Real Madrid. Bovendien werd het door Athletic Club uit de Copa del Rey geknikkerd en kreeg het in de finale van de Supercopa op z’n donder van Real Madrid (4-1). De Jong lijkt zich daarom af te vragen of het hem in Catalaanse dienst wel gaat lukken om zijn grote doel, de Champions League winnen, te verwezenlijken. De laatste eindzege van FC Barcelona in het miljardenbal dateert inmiddels van bijna negen jaar geleden.

De Jong zou FC Barcelona enkel willen verruilen voor een club die een serieuze kanshebber is op de cup met de grote oren. Hoe de regerend kampioen van Spanje zelf denkt over een mogelijk vertrek van de middenvelder, is niet bekend. Anderhalf jaar geleden werd hij door de club nog richting de uitgang geforceerd. De Jong bleef Barça desondanks trouw. Zijn contract loopt tot medio 2026.

Het is voor De Jong tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan

Laden...
1325 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Mocht dit inderdaad zo zijn dat Frenkie wil vertrekken bij Barca dan lijkt mij Man City het meest voor de hand liggend. De kans is groot dat de Bruyne na dit seizoen vertrekt bij City en Guardiola heeft al eens aangegeven dat hij Frenkie graag ziet komen. Wat betreft Barca: het is de vraag of zij volgend seizoen wel Europees voetbal spelen gezien wat er tegen ze loopt, onder andere mogelijk omkoping van een scheidsrechters baas.

paardenlul
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

frenkie heeft het niveau van de bruyne nooit aangetikt en kan die ook niet aan. Rodri>de jong trouwens

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Paardenl: Toen Frenkie van Ajax naar Barca ging werd hier ook door een aantal gezegd dat hij daar voornamelijk de bank zou gaan opwarmen. Ik heb heel veel wedstrijden van Barca gezien met en zonder Frenkie en het is een behoorlijk verschil als hij niet mee doet bij Barca, en om jou maar gelijk de wind uit de zeilen te nemen zijn inbreng is doorgaans altijd positief.

paardenlul
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

hey voetbalfanaat, had je alleen nog maar voetbal verstand. hier dit kan je helpen https://www.specsavers.nl/

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Paardenl: Jouw reactie noemen ze kleutergedrag. Waarschijnlijk ben je nog niet droog achter je oren. Ik denk dat jij eerder een bril nodig heb dan ik, maar neem er dan één ter grote van een wc bril want daar kunnen grotere glazen in afgekeurde badkip.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ik vraag mij na al die jaren nog steeds af wat nou zo bijzonder is aan Frenkie de Jong eigenlijk. Xavi en Iniesta waren beter en bepalende dan hij. En de Bruyne vind ik ook beter dan hij. De Ligt zou ook volgens de kenners een wereldverdediger worden. Maar nu zit hij vaak bij Bayern op de bank.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

BartvdVeen: Ik begrijp dat jij als PSVer natuurlijk weinig naar wedstrijden kijkt waarbij voormalige Ajaxieden mee doen. Zo wel bij Ajax als nu bij Barcelona is Frenkie een belangrijke schakel net zoals bij oranje overigens. Depay jouw wel bekend als voormalig PSV vedette heeft praktisch niets laten zien bij Barcelona en is als hij niet geblesseerd is wisselspeler bij Atletico. Wat betreft de Ligt die heeft het bij Ajax en Juventus goed gedaan wat ook geldt voor zijn eerste seizoen bij Bayern. Een Luuk de Jong heeft nergens anders dan bij PSV potten kunnen breken maar je kan de Eredivisie niet met die grote competities vergelijken vandaar dat hij hier zo makkelijk scoort.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

ik kijk veel spaanse competitie voetbal en Frenkie staat al lang basis . Als je basis in barca staat betekend dat je echt wel kan balie. Ja het elftal draait voor geen meter maar als je kijkt wat hij om zich heen heeft nu en wat hij toen om zich heen had pedri busquets gavi dat zijn echt geen middelmaat voetballers dat is gewoon top. Denk mee gewoon na 5 jaren nog steeds bij Barca zijn dat is echt knap. Ik vind dat hij best onderschat wordt door sommige mensen hier.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jurgen volledig met je eens. Als je over Frenkie wilt oordelen dan moet je hem inderdaad regelmatig hebben zien spelen. Degene die hem afkraken weten niets van hem.

CG
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Zoals elders beschreven : Laat Ajax eerst de zeven slechtste spelers meteen verkopen. Frenkie is zéér welkom wat mij betreft. Ik denk dat (bijna) alle Ajax-fans er ook zo over denken. Ajax moet er alles aan doen om hem terug te halen, maar eerst (meteen) de zeven slechtste spelers weg doen. Frenkie is véél beter dan vier spelers bij elkaar van nu bij Ajax !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen