Feyenoord boekt zwaarbevochten zege op AZ en zet grote stap naar plek twee

4 februari 2024, 16:27   Bijgewerkt: 4 februari 2024, 16:32
Foto: © Imago

Feyenoord heeft in Alkmaar met de nodige moeite goede zaken gedaan, want tegen AZ werd er met 0-1 gewonnen. Al vroeg in de wedstrijd werd de openingstreffer gemaakt door Mats Wieffer, die goed oplette na een schot van Quinten Timber op de paal. In de rebound kon de international van Oranje voor een leeg doel binnenwerken. Door deze overwinning van de Rotterdammers vergroten ze de voorsprong op de Alkmaarders.

AZ en Feyenoord zijn beiden niet erg goed begonnen aan 2024. De Alkmaarders hebben in dit kalenderjaar nog geen enkele competitiewedstrijd gewonnen en in de beker tegen amateurclub Quick Boys werd er pas gewonnen na penalty’s. De Rotterdamse ploeg heeft dit kalenderjaar in competitieverband alleen gewonnen van Vitesse (1-2) en tegen FC Twente (0-0) en NEC (2-2) werd er gelijkgespeeld. In de beker werd er dan wel weer van PSV gewonnen met 1-0.

Artikel gaat verder onder video

In deze wedstrijd kwam Feyenoord al gauw op 0-1 voorsprong. Het tweede schot op doel was al gelijk raak voor de ploeg van Arne Slot. Uit een vrije trap werd de bal breed gelegd voor Quinten Timber en die schoot hard op de linkerpaal, maar in de rebound stond Wieffer op de goede plek en kon de 0-1 binnentikken. AZ herstelde zich wel sterk na deze achterstand. Er werden veel kansen gecreëerd en er was veel scherpte aan Alkmaarse zijde. Alleen een doelpunt kwam er nog niet voor het team van Maarten Martens.

Voor Feyenoord was er ook nog een flinke aderlating in de eerste helft, want Justin Bijlow moest in tranen geblesseerd het veld verlaten. De doelman had last van zijn voet en ging erbij zitten en kon ook niet meer verder spelen. De international van Oranje heeft vaak met blessures te kampen gehad en was waarschijnlijk daarom emotioneel. Timon Wellenreuther kwam in het veld om de goalie te vervangen.

In de tweede helft werd er aan beide kanten weinig gecreëerd en ook beide spitsen konden niet tot scoren komen. Santiago Giménez en Vangelis Pavlidis waren beiden goed op weg om het record van Coen Dillen over te nemen met meest gescoorde doelpunten in het seizoen, maar vooral de Mexicaan is de laatste tijd erg uit vorm en kwam dus weer niet tot scoren. De spits van Feyenoord werd zelfs voortijdig naar de kant gehaald en baalde erg van zijn optreden.

In de slotfase kwam AZ niet meer tot grote kansen, ondanks het overwicht in de wedstrijd. Door deze overwinning loopt Feyenoord verder uit op de Alkmaarders en staat het nu op 46 punten. De ploeg van Martens blijft steken op 35 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Aardige understatement.. zou eerder "Pover armoedig Feyenoord op geluk voorbij kwalitatief beter AZ". Feyenoord heeft geen tweede bal vast kunnen houden. Meer dan drie keer naar elkaar toe spelen was al uitzonderlijk. En mijn god, waarom is er ooit geld gegeven voor Zerrouki.. zo beroerd, zo langzaam.. Elke handeling is getelegrafeerd en langzaam.

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Mike, Henderson wordt belachelijk gemaakt door 010-supporters, maar Feyenoord heeft ook een Taylor: Gimenez, de man van 110 miljoen ha ha ha, hij is flink in aanzien en waarde gedaald en een Sutalo: Trauner. AZ was de bovenliggende ploeg, je vraag je op een gegeven moment af welke ploeg 2e staat en welke 5e. Ik zei het al eerder, Ajax wordt steeds uitgelachen vanwege de miskopen, maar die Zerrouki, Minteh, Nieuwkoop en Stengs zij zijn ook niet veel hè. Jammer van AZ, AZ verdient minimaal een gelijkspel, AZ speelde voetbal. Feyenoord had gezwijnd, mazzeldoelpuntje uit de rebound. Dit Feyenoord is niet veel, dit vindt zelfs mister Feyenoord: Mario Been. Het wordt nog een zware klus voor Feyenoord om 2e te blijven.

Flamingo
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dacht dat jij alleen op Ajax artikelen reageerde, althans dat roep je altijd Krotje.

Mike
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik heb gisteren gereageerd over Henderson.. ik vind het geen miskoop. Maar zoals ik al eerder heb gezegd, ik ben een fan van Feyenoord niet een anti-fan van andere ploegen. Vandaag was het beroerd. En de namen die je noemt waren vandaag zeker terecht, normaal is Stengs wel van toegevoegde waarde. Vandaag niet. Vandaag was het niet veel soeps. En Gimenez 110 miljoen. De prijzen zijn absurd in de voetballerij (batterij aan voorbeelden te geven in de laatste jaren, van alle ploegen).

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Flamingo, dit is een Eredivisiewedstrijdartikel niet alleen van Feyenoord maar ook van AZ. En straks in Europa zowel van PSV, Feyenoord en Ajax ga en mag ik ook reageren en ook de Beker, klaar. Ik reageer niet expliciet op de organisatie, het personeel, de spelers, de coaching, de begroting, het beleid, de aankopen van Feyenoord en ga zo maar door. Als ik niet op wedstrijden mag reageren dan kan ik stoppen en waarom eigenlijk. Trouwens neem eens de moeite om te zien opvallend hoeveel van vooral door 010-supporters in Ajax-artikelen op Ajax gemept wordt en dat moet je doen. Ik zou zeggen wees een grote jongen en dat ben jij zonder twijfel ook, bekijk een en ander fris en open, voor de rest interesseren Feyenoord noch PSV noch AZ noch Twente mij geen bal. Ik ben in alle aspecten van Ajax alleen met Ajax bezig en als de 010-supporters nou ook eens bij Ajax-artikelen weg blijven dan blijft het gezellig.

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Mike, klopt dat jij Feyenoordfan bent dat weet ik, maar ik denk dat jij tot de rationele kant van de 010-supporters behoort en niet tot die emotionele. Ik heb niet gecheckt of jij Henderson belachelijk maakt of niet, is voor mij ook niet belangrijk, maar er zijn hier op FCUpdate vooral 010-supporters die een genoegen hebben om in alle Ajaxartikelen alles van en over Ajax direct of indirect af te kraken. lees het verslag van Ajax-PSV maar.

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Krotje je bent gewoon zo nep . Wolf in schaapskleding .

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

gtsb, hap hap hap

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

gtsb, hap hap hap, mijn reactie aan Mike slaat zeker ook op jouw abonnement met je altijd negatieve reacties in Ajax-artikelen. Zieltjes winnen ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

gtsb, Schaapskleding ? Het is wolf in schaapskleren, hap hap hap weet je het nog met je Overmars ?

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

2de een club die ook slechte wedstrijden weet te winnen ( geluk... volgens sommige hier dwing je dat af) 5de een club die geen slechte wedstrijden weet te vinden (ook geen geluk kan afdwingen). En dit was een wedstrijd tussen de nummers 2 en 4.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ha die Goku, niet meteen beledigd voelen. Zo kan je het ook bekijken en AZ is alleen op saldo 4e en pas op voor Twente voor de 2e plaats er moeten nog veel wedstrijden gespeeld worden en de voorsprong is maar 5 punten toch ? Ik sta voor mijn mening hierboven.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Belangrijke punten in de strijd om plek 2! Wel bizar dat AZ niet minimaal gelijkspel wist te maken. Blij met de winst!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

King krimpsel ik dacht dat de punten in alkmaar zouden blijven. Wijskneusje 🤣🤣🤣🤣🤣. Weer uutgelopen op jou middenmoter ,net als twente trouwens 🤣🤣🤣🤣🤣

Kramer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Is goed Bean.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Weet je, Feyenoord heeft echt ontzettend slecht gespeeld. Tis dat AZ soms de verkeerde keuzes maakte maar het lag echt aan AZ dat ze geen gelijkspel minstens haalde uit deze pot. En die waarde van Gimenez van 60 miljoen kan ook wel gereduceerd worden naar 30 of minder. En Bijlow heeft wel echt bewezen niet stabiel genoeg te zijn voor de absolute top.

gtsb
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Gabrielle ja santi zit in dipje . Maar waarom mee gaan 1908 . Wees wijzer en ga niet wijzen steeds. Verder speelt santi idd minder,maar dat ligt heel erg aan het feit dat hij ook niet in stelling wordt gebracht . Hij krijgt echt totaal geen kansen .

Flamingo
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ben het met je eens Gabrielle dat Feyenoord idd ontzettend slecht was. Maar is de regel over het algemeen niet dat je hele slechte wedstrijden ook moet winnen om bovenin mee te draaien? En Feyenoord is op dit moment niet in vorm, maarja, deze 3 punten zijn er weer bij geschreven. Ajax en Psv nog en dan heeft Feyenoord de top 5 alweer gehad. Dus die plek 2 die behouden ze wel (hoop ik 😜)

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Flamingo eens. Komt bij dat we ook vaak goed spelen maar ons niet belonen

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jammer hè Dominic dat Feyenoord gewonnen heeft

Dominic Mostert
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik ben persoonlijk supporter van Feyenoord. Heb soms zelfs moeite om niet 'we' te zeggen, zoals je hier kunt zien: https://www.youtube.com/watch?v=ydawi6YZcLQ. Zeker niet jammer dus.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Janke mike janke jochie

Mike
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik ben een feyenoord-fan en meer dan blij dat de drie punten naar Rotterdam gaan. Maar ik zag geen goed spel. Ik zag inzet en wilskracht. En de verdediging stond goed, maar aanvallend overspelen, opzetten van aanvallen, jagen en druk zetten.. dat was niet op het niveau van wat het hoort te zijn. Ik zag ook eerder gelijk worden dan 2-0.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Niet zo overdrijven dan. Niet de beste periode maar daar hebben meer clubs last van.

Mike
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik vond alleen vandaag slecht. Bij Twente aardig gespeeld, te weinig gekregen. Vandaag niet goed gespeeld, teveel gekregen. Soms zit het mee qua resultaten (vandaag en PSV), soms krijg je te weinig. Zo slecht spelen we niet in deze periode, we spelen ook niet tegen kleine/slechte ploegen.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Je merkt hoe belangrijk de mexicaan is nu die al weken uit vorm is.Gelukkig is er woensdag weer een alternatief nu japan is uitgeschakeld.

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Na de 0-1 het slechtste feyenoord sinds tijden gezien . Gemakzucht waardoor je de wedstrijd uit handen geeft . En je handjes mag dicht knijpen met 3 punten . Ik zei het al met zerrouki te veel hetzelfde ,en de automatisme weg op je middenveld . Ik geniet meestal altijd wel van mijn club ook als de uitslag slecht of minder is . Ik was vandaag blij dat het voorbij was

haike
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

dit heet gewoon spelen met de tegenstander!! zoals gisteren pisve het deed en paar maand geleden feyenoord in 020!! ploeg laten denken dat ze goed zijn maar niks weggeven!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

King kringspier, ga ff zelf terug in je mandje knulletje. Az zou fnoord wel ff laten verliezen toch?. 🤣🤣🤣 weer verder uitgelopen 🤣🤣🤣

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

king kringspier hmmm das een leuk alternatief voor King Balhaar.. iets om over na te denken....🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wat een slechte wedstrijd van Feyenoord, met veel geluk binnen gehaald. Maar uiteindelijk een goed weekend 2 punten uitgelopen op sommige concurrenten en 2 punten ingelopen op PSV. Dus kan weer goed slapen straks 😉😉

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Goku helemaal eens . En echt de slechste wedstrijd sinds tijden

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

heel het middenveld zerrouki timber wieffer ivanusec moeten gaan leren te schieten van 20 meter over de dekking heen naar de hoeken , na elke training 30 trappen nemen randje 16 terugleggen op het goede been inlopen en schieten. hoe meer je het oefent hoe meer zelfvertrouwen en gevoel van richting je krijgt. is gewoon een extra wapen als de bus ervoor staat.

Waarom19
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Sorry hoor , maar ik vind Martens als trainer een domme Belg. Hij laat spelers 7 minuten voor tijd invallen. Denkt hij nu echt dat een speler in 7 minuten het verschil kan maken. Ik vind dat zo een interssant gedoe van trainers die dat ook doen. Even laten zirn dat zij de baas zijn.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

kan ook zijn dat sommige spelers naar hun hamstring grijpen of kramp hebben he dan moeten ze er echt per direct uit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen