Driemaal is geen scheepsrecht voor Feyenoord: AS Roma na penalty's weer te sterk

22 februari 2024, 23:49   Bijgewerkt: 22 februari 2024, 23:59
Foto: © Imago

Feyenoord is uitgeschakeld in de Europa League. Na opnieuw een 1-1 gelijkspel tegen AS Roma moesten penalty's de beslissing brengen. Dávid Hancko en Alireza Jahanbakhsh misten hun strafschoppen. Timon Wellenreuther stopte nog wel een strafschop van Romelu Lukaku.

Arne Slot kent inmiddels de weg in het Stadio Olimpico, want de laatste twee seizoenen reisde Feyenoord drie keer naar de Italiaanse hoofdstad voor ontmoetingen met beide Romeinse ploegen. In de thuiswedstrijd tegen AS Roma had zijn ploeg zich met een 1-1 gelijkspel een redelijke uitgangspositie verschaft, alhoewel de cijfers op vreemde bodem niet bepaald in Rotterdams voordeel spraken. De eerder genoemde ontmoetingen in La città eterna gingen allemaal verloren, en van de laatste zestien uitduels in de Europa League wist Feyenoord er slechts 1(!) te winnen.

Artikel gaat verder onder video

Om daar verandering in te brengen had de 45-jarige oefenmeester basisplaatsen ingeruimd voor de herstelde Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Gimenez. De Mexicaanse spits had aan een halve kans genoeg om Feyenoord al vroeg op voorsprong te zetten. Gelegenheidsrechtsbuiten Bart Nieuwkoop bracht een doorgeschoten voorzet van Quilindschy Hartman richting de strafschopstip, waar El Chaquito de bal met zijn schouder binnenwerkte. Roma dacht daarbij aan hands, maar de VAR ging daar niet in mee. Even later waren de claims voor een penalty na een mislukte trap van Gianluca Mancini eveneens aan dovemansoren gericht. 

Toch stond er na een kwartier een 1-1 tussenstand op het scorebord. Na een goede actie van Stephan El Sharaawy ontving Lorenzo Pellegrini de bal op de rand van het strafschopgebied, waar hij de ruimte kreeg om de bal prachtig in de verre hoek te schieten. Even later was zijn compagnon Bryan Cristante dichtbij een tweede treffer voor I Giallorossi, maar na een handige loopactie kopte hij de bal net voorlangs. AS Roma had de touwtjes in eigen huis stevig in handen: de ploeg van clublegende Daniele de Rossi won vrijwel alle duels en stichtte met snel voetbal via aanvallende wingbacks het nodige gevaar. David Hancko voorkwam meerdere malen dat Romelo Lukaku met hun voorzetten in stelling kon worden gebracht, terwijl de andere spelers vaak net iets te wild uithaalden.

De enige uithaal die Feyenoord na de openingstreffer nog gecreëerd had was een poging van Mats Wieffer, maar na een goede loopactie stuitte hij op de 24-jarige Mile Svilar. De Rotterdammers werden op hun eigen helft effectief vastgezeten en lange ballen van Timon Wellenreuther kregen geen vervolg. De enige ‘positieve’ momenten waren de gele kaarten die Nieuwkoop handig uitlokte bij de tegenstander. Het was overigens matennaaierij troef: bij elke val stoven de nodige mensen naar de scheidsrechter Jesús Gil Manzano om een gele kaart te bepleiten.

Pas na tien minuten in de tweede helft kreeg de ploeg van Arne Slot opnieuw een mogelijkheid. Gimenez werd in de counter weggestuurd, maar kon door de uitkomende Svilar niet tot een schot komen. Feyenoord probeerde in de tweede helft meer mee te doen, maar er ging in de passing te veel fout om de Italiaanse tegenstander aan het wankelen te brengen. De thuisploeg begon meer op de counter te leunen. Hieruit waren ze veelvuldig dreigend, maar vele voorzetten bereikten de beoogde bestemming niet. Eenmaal leek er werkelijk een doelpunt in te zitten, maar bij een dieptebal op Paulo Dybala was Wellenreuther goed op zijn post.

Zo stevende de wedstrijd langzaam af op een verlenging. Roma liet goede rushes zien en kwam via Lukaku nog tot een grote kans, maar risico’s durfde de ploeg van De Rossi weinig meer te nemen. Aan de andere kant kreeg Feyenoord twee minuten voor tijd nog een mogelijkheid, maar Wieffer kopte uit een corner naast. Nadat Gianluca Mancini enkele minuten in de verlenging hetzelfde gedaan had, waren het de Rotterdammers die plots de touwtjes in handen namen. Roma verschanste zich in het eigen strafschopgebied, waardoor vele kansen in schoonheid stierven. Invaller Luka Ivanusec wist Svilar na een goede kapbeweging wel te testen, terwijl Geertruida verrast was na een doorgeschoten voorzet van Yankuba Minteh.

In de tweede helft van de verlenging begon Roma weer mee te voetballen en ontspon zich een attractieve eindfase. Ondanks verwoede pogingen te profiteren van groeiende ruimtes en zo een strafschoppenserie te voorkomen, scoorde niemand meer. Lukaku was in de ultieme slotfase nog tweemaal dichtbij. De kopbal van de Belg ging via de grond over, terwijl Wellenreuther zijn poging richting de verre hoek knap wist te keren. In de strafschoppenserie zag Lukaku eveneens zijn poging gekeerd door Wellenreuther, maar door reddingen van Svilar op pogingen van Hancko en Jahanbakhsh trok Feyenoord aan het kortste eind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

R MN
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

AS Trauma.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

zooo jammer dit ... Goede wedstrijd neergezet iedereen draaide goed mee . Penalties is echt een loterij . Jammer Jammer Jammer ....

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin jurgen heeft gewoon gelijk . Het is een loterij . Op het wk waren we toch zo zeker!!. Alles was onder controle met v gaal en zijn team . Zelfs de meest zekere penaltynemer mist wel eens

Klantenservice
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Enerzijds is het inderdaad een loterij, anderzijds ligt het er ook aan hoe goed je een penalty in schiet. Dat was bij Feyenoord gewoon niet goed genoeg. Je zag het bij een paar penalty's van Roma; die werden met veel kracht, goed in de hoek geschoten. Wellenreuther zat er steeds goed bij, maar door de kracht en precisie niet houdbaar. Dus ik denk dat je deze 'loterij' best wat kunt beïnvloeden.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

sommige keepers kunnen zien op de manier van de aanloop waar die bal mogelijk kan heengaan maar dan nog .... dus vandaar dat ik zeg een loterij . Ik zelf hou meer van vlammen dan mikken zoals ronaldinho keihard.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Enorm zonde... gigantisch balen dit... bah! In Europa is het nu aan Ajax en PSV, hopen dat ze ver komen 🤞🏻

QuarlonK
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Maar voorlopig zijn jullie wel door

Klantenservice
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@raap het was inderdaad geen goede wedstrijd. Uiteindelijk is ajax wel door, en dat is toch het belangrijkste.

Mike
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Zo jammer. Trots op de prestatie maar begint nu wel een trauma te worden.

svl
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zo, ben wel ff klaar met die Romeinen. Volgend jaar andere tegenstander aub. Overigens wederom geen schande. Nog goed stand gehouden.

FCJel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Leuk dat derossi die ploeg ook echt een keer laar voetballen, want dat zijn geen koekenbakkers of bodo glimt. Maar dit is wel echt heel zuur.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Irritante ploeg dat Roma. Bij minste of geringste liggen ze op de grond te kermen om niets of lopen ze massaal te vragen om een gele kaart. Helaas te weinig gecreëerd maar trots op de strijd en passie die geleverd is

QuarlonK
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Je denkt toch niet dat ik serieus op zo’n stokerd als jij in ga. Viel mee dat je nog niet op bed lag. Het was kinderbedtijd

larsson
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gun Feyenoord meer. Maar de Romeinse vloek blijft in leven. In 2015 heeft Feyenoord zich vervloekt en er voor gezorgd dat het nooit in 100 jaar van een Romeinse club kan winnen. Jammer anders hadden ze al veel meer prijzen kunnen pakken

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jammer en balen weer ,maar wel trots op de club . Roma was weer vreselijk qua gedrag maar dat weten we . Toch knap dat je tegen zulke goeie slimme spelers , maar net eruit gaat als feyenoord

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Profielschets van bean : jaar of 13, nog nooit van z'n leven een bal aangeraakt behalve die van zichzelf, nog minder verstand van voetbal dan professor vijfje en vanaf z'n zolderkamertje graag de gefrustreerde trol uithangen omdat zijn Brabantse clubje weer heeft verloren.

FCJel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ben je gek joh, das een 59 jarige vrijgezelle eenzame kerel

boyke
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En die oproerkraaier wordt nog door de redactie het hand boven het hoofd gehouden en zelf een ingekomen stuk wat ik net heb geschreven verwijderd omdat hij schijnbaar bevriend is met een redactielid van de zeer slechte redactie van FC Update. Triest die stukken van die kleuter Bean

svl
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Bean is gewoon erg handig voor reactiegaranties. Zou me niet verbazen als het iemand van de redactie is.

Goku
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ze hebben der best gedaan. Het is jammer maar geen schande om zo tegen Roma er uit te vliegen. Volgend seizoen weer beter.

Kramer
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Na de aanfluiting van mijn club was dit vermakelijk. Penalties is een loterij, al mag je toch wel met overtuiging hem erin schieten als je speciaal voor de penalties wordt ingebracht.. Beetje een aanfluiting was meneer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen