Groot compliment voor Ajax vanuit Bodø/Glimt: 'Op dat gebied zijn ze krankzinnig'

15 februari 2024, 12:50
Foto: © Imago

Volgens Håkon Evjen is Ajax de favoriet voor het tweeluik met FK Bodø/Glimt. De oud-AZ’er, die momenteel onder contract staat bij de Conference League-opponent van de Amsterdammers, vertelt tegenover ESPN dat hij vindt dat Ajax veel individuele kwaliteit heeft.

“Op dit moment is Ajax beter in vorm dan ons. Ze hebben al best veel wedstrijden gespeeld in aanloop naar dit duel”, begint Evjen, die doelt op het feit dat de Noorse competitie daarentegen al een tijdje is afgelopen. “Misschien kunnen wij daardoor juist extra kracht en energie stoppen in de wedstrijd tegen Ajax”, zegt de aanvallend ingestelde middenvelder.

Artikel gaat verder onder video

Evjen speelde tussen 2020 en 2023 bij AZ en volgt de Eredivisie nog altijd op de voet. “Ik hou van de Eredivisie. Het is een goede competitie met goede teams, en AZ volg ik nog steeds”, zegt de 24-jarige Noor, die dus de hoogte is van de desastreuze seizoenstart van de Amsterdammers onder Maurice Steijn. “Maar de spelers waarover ze beschikken zijn indrukwekkend.”

“De individuele kwaliteit die zij hebben is krankzinnig”, sluit hij af tegenover ESPN. Bodø/Glimt, dat tegen Ajax de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen speelt, staat om 21.00 uur aan de aftrap in het Johan Cruijff ArenA voor de eerste ontmoeting van het Conference League-tweeluik. Bekijk hier de vermoedelijke opstellingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen