Ajax gewezen op pijnlijk verschil: ‘Wie zou je liever in je team hebben?’

12 februari 2024, 11:58
Foto: © Imago

Carlos Forbs heeft geen goede indruk gemaakt bij Ajax. De rappe Portugees kreeg zondagmiddag op bezoek bij sc Heerenveen bij afwezigheid van Steven Bergwijn de kans om zich vanaf het begin te laten zien, maar stelde teleur en werd door John van ’t Schip al in de rust uit het elftal gehaald. Henk Spaan wijst op het verschil in transfersommen die Ajax en sc Heerenveen hebben betaald voor respectievelijk Forbs en Osame Sahraoui.

Ajax verbaasde vriend en vijand door in een vroeg stadium van de afgelopen transferwindow Branco van den Boomen transfervrij naar Amsterdam te halen en een aantal miljoen euro te betalen voor de komst van Benjamin Tahirovic. Het duurde vervolgens even alvorens de volgende aankopen zouden arriveren in de Johan Cruijff ArenA. Aankoop drie en vier kwamen voor veel Ajax-fans eveneens als een verrassing. Van Diant Ramaj hadden weinigen gehoord en dat geldt ook voor Forbs. Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat achtte het desondanks de moeite waard om diep in de buidel te tasten voor Forbs.

Artikel gaat verder onder video

Spaan haalt de betaalde transfersom voor de Portugees aan in zijn rubriek Spaan geeft punten in Het Parool. Daarbij maakt hij een vergelijking met het bedrag dat sc Heerenveen vorig jaar op tafel legde voor Sahraoui, die van Spaan een 9 krijgt voor zijn optreden tegen Ajax. Heerenveen haalde Sahraoui voor 1,7 miljoen euro uit Noorwegen. Forbs schijnt 14 miljoen te hebben gekost. Wie zou je liever in je team hebben?, stelt Spaan de vraag, waar menig Ajax-fan na de dramatische middag in Friesland hetzelfde over zal denken. Sahraoui was dit seizoen in twintig competitieduels goed voor zes doelpunten en drie assists, Forbs staat na achttien wedstrijden op één doelpunt en drie assists.

Het is niet zo dat Forbs alleen maar teleurstellende wedstrijden heeft gespeeld. Hij was onder de eerder dit seizoen opgestapte Maurice Steijn misschien wel een van de lichtpuntjes bij Ajax. Dat erkent Spaan. Forbs heb ik weleens een lichtpuntje genoemd. Het is gedoofd, schrijft hij nu. Voor Forbs diende zich de afgelopen dagen een uitgelezen kans aan. Bergwijn raakte vorige week geblesseerd op het trainingsveld en komt daardoor de hele maand februari niet meer in actie. Forbs leek de ideale vervanger, maar in navolging van Valentijn Driessen stelt ook Spaan dat de aanvoerder nu al ernstig wordt gemist. Ondanks over hem morrend landvolk op de tribunes.

Ajax moet in de zomer een poging wagen voor Sahraoui

Laden...
406 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Dit had ik al eerder voorgesteld, Sahraoui of Boussaid, maar ja bij Ajax zitten veel Eigenheimers.

gtsb
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Volgens jou was mislintat ook geweldig

KROTJE
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Joh zeik niet zo. A/Wat heeft Mislintat hiermee te maken trouwens ik niet alleen, maar veel meer anderen vonden Mislintat geweldig, behalve de Alwetende 'God gtsb' wist het al zoals altijd.B/Jij zint voortdurend op wraak naar KC en mij en Hijreageert Altijd hè. Wat een dagbesteding, zinloos gedoe doet mij niks. En ja ik vond Mislintat ook geweldig ja en wat dan....? En Mislintat is al lang weg en dit artikel gaat over nu, triest man.

gtsb
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Mister jankverhalen,/ik zit altijd verkeerd. Maar probeer het zo te draaoen dat het net zo lijkt dat ik het al wist . Je hebt mislintat tot den treuren verdedigt . En meer slechte beslissingen van je club Dus ga niet wijs doen met dat heb ik eerder voorgesteld .

KROTJE
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Ja ik had het voorgesteld en wat dan ......? Neuroot.

Oud keeper
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Jongens, linksom of rechtsom, het komt goed. Het duurt ff, maar dan heb je ook wat 👍. Btw, ik heb nooit hoger gespeeld als keeper dan 2e divisie hoor🤣🤣🤣🤣🤣

CG
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Laat Ajax maar eerst de zeven slechtste spelers verkopen en daar drie topspelers ervoor terug halen. het blijft een drama op zowel het middenveld als in de verdediging. Laten we maar een (terug)kijken met aanwezigheid van Blind en De Ligt in de verdediging én Wouters en van Halst op het middenveld. Precies op deze posities wat bij Ajax deze vier spelers blijft ontbreken. Ajax moet alleen nog (top)spelers halen van minimaal 24 jaar oud. Zijn de leeftijden lager dan heeft Ajax Europees niets te zoeken, hogere leeftijden wél !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen