Italiaanse media zijn glashelder: 'Feyenoord creëerde eigenlijk niets, dat was echt een grote grap geweest!'

23 februari 2024, 11:14
Foto: © Imago

De Italiaanse media vinden dat AS Roma donderdagavond verdiend aan het langste eind heeft getrokken tegen Feyenoord. In de Italiaanse kranten wordt niet enthousiast geschreven over het optreden van Feyenoord in Stadio Olimpico. Een zege voor de Rotterdammers was dan ook onverdiend geweest.

La Gazzetta Sport zag dat Feyenoord in Rome weinig kansen bij elkaar wist te spelen: "AS Roma speelde met het hart en toonde lef. Als Feyenoord op 0-2 was gekomen, was dat echt een grote grap geweest. De Rotterdammers creëerden eigenlijk niets", valt er te lezen in de krant. Andere Italiaanse media delen dezelfde mening. Corriere dello Sport was niet onder de indruk van wat het Feyenoord van Arne Slot op de mat legde in een uitverkocht Stadio Olimpico.

Artikel gaat verder onder video

"Zowel in Rotterdam als in het Olimpico speelde Feyenoord lange tijd niet erg dapper en voetbalde het soms onoverzichtelijk", vielen de journalisten van de krant op. "Pas in de verlenging voerde de Rotterdammers de druk op en veroorzaakten ze wat leed bij AS Roma", wordt er geschreven. Uiteindelijk was het voor de Rotterdammers niet genoeg om door te gaan, want Feyenoord werd na strafschoppen uitgeschakeld.

Één Feyenoorder maakte wel een goede indruk op de Italiaanse media en dat was doelman Timon Wellenreuther, die een aantal cruciale reddingen in huis had en ook in de penaltyserie een goede indruk maakte: "Hij was tot twee keer toe belangrijk met een redding op Paulo Dybala en Romelu Lukaku", concludeert La Gazzetta dello Sport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

In het voetbal moet je niet met Italiaanse spelers spotten, zonder dat je het weet krijg je een werelddoelpunt als die van Pellegrini om de oren.

boyke
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

En zie je hoe hij dat doelpunt heeft kunnen maken Krotje?. Eerst werd, en dat is niet voor de eerste keer, Geertruida op een simpele manier omspeeld zonder dat hij hem kon stoppen of het totaal verkeerd in heeft geschat. Geertruida speelde geen slechte wedstrijd maar vind wel dat hij de laatste tijd veel fouten maakt. De bal kon simpel worden voorgezet en Pellegrini kreeg van Wieffer alle gelegenheid om uit te halen. Dus 2 Feyenoord spelers die het bij dit doelpunt mogen aanrekenen dat ze niet goed zaten helaas.

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Beste Boyke ik ga en kan niet de hele wedstrijd analyseren, maar ik signaleer alleen in algemene zin, ik genoot van zo'n schot en het was berekend en het was geen "Sontagschuss" zoals het in Duitsland genoemd wordt. Ik denk niet dat je Geert en Wieffer dit kan aanrekenen. Individueel zijn de AS Roma spelers gewoon beter dan die van Feyenoord. Trouwens wat zeg je van die miskleunen bij Ajax mijn club, 3 spelers konden niet eens 1 speler van Bodö de bal ontfutselen, triest, maar het is niet anders.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

italiaanse media net zoals de spaanse moet je absoluut niet serieus nemen die roepen achter alles als ze verliezen samenzweringen en complot theorien

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik kan me nog de Gazetta- en de Corriere dello Sportberichtgevingen over Ajax, toen Ajax Juve, AC Milan scheel speelde herinneren. Wat keken die kwaliteitsvoetbalkranten tegen Ajax op, superlatieven te kort. Terecht van wat ze na de wedstrijd schreven, geen letter te veel, vriend en vijand kunnen dat beamen. Maar niet alleen Wellenreuther maar hem zag ik voorheen al als een topper, maar ook Wieffer en Hartmann en zo waar Beelen zijn toppers, zij zijn in de zomer weg, geef ze geen ongelijk.

Performance
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

ik bekijk aan het einde hoe teleurstellend het ook is alleen het positieve en dat is om dat ik heb gezien dat Lukaku, 1 van de wereldspitsen niet voorbij de 19 jarige Thomas Beelen en de (reserve) keeper Wellenreuter kwamen, we weten allemaal wat er beter moet qua scouting beleid met name de vleugel bezetting, het is niet allemaal kommer & kwel wat er in de Eredivisie rondloopt, er zijn er enkele die moeiteloos de bestaande vleugel aanvallers van dit moment naar de UWV kunnen spelen, daar is winst te behalen, je hoeft niet perse spelers uit het buitenland te halen, ten eerste je ziet wat er gebeurd tijdens Africa en Azie cup wedstrijden, terwijl er hier voldoende zeer goede spelers rondlopen, de Nederlandse taal machtig zijn en weinig aanpassingen nodig hebben, kijk Wieffer en Beelen dan, komen uit de KKD! waarom 10 Miljoen+ uitgeven, begrijp er geen zak van, zal wel misschien met andere persoonlijke belangen te maken hebben, er worden tijdens de transferperiodes teveel spelletjes gespeeld door Feyenoord, kijk eens hoe slagvaardig andere Nederlandse clubs kunnen zijn dat maakt Feyenoord op dit gebied belachelijk, maar dit is mijn mening

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. Ik vind ook dat Ajax niet genoeg in ons voetballandje rondkijkt. Clubs als Heerenveen, PSV, Twente, Groningen, Volendam, Almere, AZ b.v. gelukt het vaak om aantrekkelijke voetballers binnen te halen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen