Henderson gaf jonge Ajax-ploeggenoot op zijn donder na laat tegendoelpunt

18 februari 2024, 21:38
Foto: © Imago

Ajax liep zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen NEC laat tegen puntverlies aan. Rober González bracht in de 94ste minuut de 2-2 eindstand op het scorebord, na een voorzet vanaf de rechterflank van Lasse Schöne. Marciano Vink vindt dat Kristian Hlynsson in de fout ging bij het doelpunt van González en veronderstelt dat de twintigjarige IJslander meteen erna op zijn donder kreeg van teamgenoot Jordan Henderson.

Vink analyseert de late gelijkmaker van NEC zondagavond in het televisieprogramma Dit was het Weekend van ESPN. De oud-voetballer stipt aan hoe Hlynsson bij een ingooi halverwege de helft van Ajax in eerste instantie bij Schöne stond. Nadat de bal in het spel werd gebracht, liep Hlynsson vooruit, waardoor Schöne uit zijn rug kon weglopen en uiteindelijk de beslissende voorzet voor de 2-2 kon geven.

Artikel gaat verder onder video

“Hlynsson is degene die hier de fout maakt”, is Vink hard over de jonge middenvelder van Ajax. “Hij loopt bij een ingooi mee met Schöne. Kijk eens naar de klok: die staat op minuut 94. Hlynsson wijst vervolgens naar iemand: pak jij Schöne op. Maar wie dekt Hlynsson zelf op dit moment? Hij laat Schöne dus eigenlijk weglopen, waarna de voorzet wordt gegeven en bal binnenvalt.”

Presentator Milan van Dongen wijst vervolgens op het onderonsje tussen Hlynsson en Henderson meteen na het doelpunt. Vink: “Henderson heeft hem erop gewezen. Ik kan niet liplezen, maar ik neem aan dat Henderson heeft gezegd: vriend, het is de 94ste minuut. Wat ben je aan doen?”, vervolgt de analist. “Hlynsson ging druk naar voren zetten, maar dat deed Henderson zelf ook. Hlynsson moest gewoon bij Schöne blijven, want dan kon Schöne de voorzet niet geven. Dan kreeg Schöne waarschijnlijk de bal niet eens mee en was er niets aan de hand. Het is een kwestie van onachtzaamheid en laksheid.”

Het onderonsje tussen Hlynsson en Henderson na de 2-2 van NEC.

© ESPN
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Heeft zelf in 4 wedstrijden ook niets laten zien met de ervaring die hij heeft

KeesC
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Vink denkt dat Henderson dat deed. Niemand weet het! Behalve Henderon en Hlynsson dan. Maar als het zo is, dan doet Henderson dus precies wat ie moet doen. Zijn ervaring over brengen op de jonkies. Vroeger had Ajax daar Bogarde voor, dan gebeurde dat tijdens de training, bemoeide Vink zich er niet mee op tv. Ps. Ik. Blijf het herhalen, maar ik heb nergens van iemand bij Ajax gehoord dat Henderson de nieuwe Cruijff was "El Salvador" dat was de enige speler die in staat was een slecht elftal goed te maken. Zelfs feyenooit....

Blackie
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

als deze storm voorbij is, en ajax weet de goede weg weer te vinden dan vinden de heren van de media en andere die allemaal zo goed weten ( vooral de analisten ) wel weer een andere club of speler om lekker af te zeiken. Advies voor deze gasten "kijk eerst in de spiegel" voordat de je uberhaupt je mening ventileert.

Yess Til
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het is gewoon gedaan met Ajax. Je verliest van een 4de Divisie club. En iedereen kan van Ajax winnen. De arrogantie die altijd heeft en geen respect heeft voor andere clubs. Dan is het nu ook even voelen hoe het is om een loser club te zijn. Het is dan ook niet meer de grootste club van Nederland. Slechte verliezers zijn het. Maar ja, van verliezen wordt je een echte winnaar. Wie weet,.wordt het volgend jaar nog erger?

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat moeten ze zelf nog in gaan zien

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen