Van Boekel en Higler de gebeten hond in Duitsland: 'Iedereen heeft het kunnen zien!'

14 februari 2024, 09:00
Foto: © Imago / RTL

De Nederlandse videoscheidsrechters Pol van Boekel en Dennis Higler moeten het ontgelden in Duitsland. Het duo oordeelde dinsdagavond dat een vroege treffer van Benjamin Sesko namens RB Leipzig, in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid, afgekeurd diende te worden. Marco Rose, de trainer van de club van Xavi Simons, is het daar hartgrondig mee oneens.

De Sloveense spits Sesko dacht RB Leipzig al na twee minuten spelen op een 1-0 voorsprong te schieten tegen de Spaanse grootmacht. Zijn teamgenoot Benjamin Henrichs stond op het moment dat de aanvaller binnenkopte echter buitenspel en deelde een licht duwtje uit aan Real Madrid-keeper Andriy Lunin, waardoor de als VAR dienstdoende Nederlanders oordeelden dat er een streep kon door het doelpunt.

Artikel gaat verder onder video

Rose was het daar niet mee eens: "Het doelpunt had moeten tellen", wordt de trainer geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Als dat doelpunt geteld had, was de wedstrijd wellicht anders verlopen", vervolgt Rose. "Ik wil er geen debat over openen, maar het is duidelijk dat de scheidsrechter een fout heeft gemaakt. Iedereen heeft dat kunnen zien."

Waar Leipzig de voorsprong dus niet kreeg, pakten de bezoekers die in de tweede alsnog. Brahim Díaz, die speelde bij absentie van de geblesseerde Jude Bellingham, schoot fraai binnen na een slalom tussen drie tegenstanders door. Leipzig ging in de achtervolging, maar onder meer Simons slaagde er niet in om Lunin te passeren, waardoor de Duitsers over drie weken een kleine nederlaag moeten zien goed te maken in het Bernabéu in Madrid. "We hebben nog steeds een goede kans om door te gaan naar de kwartfinales. We zullen ons laten zien in de return in Madrid", kondigt Rose alvast aan.

Vind jij dat de goal van Sesko terecht werd afgekeurd?

Laden...
838 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hè hè eindelijk roert men ook in het buitenland tegen deze in ons land al omstreden scheidsrechters. Deze heren hadden in de competitie al zo veel fouten gemaakt, zowel als scheids ook als VAR en uitslagen beïnvloed. Ook Makkelie moet af en toe onder een vergrootglas worden geplaatst. Onder de nieuwe aanwas zijn er ook geen opvallende goede scheidsrechters , misschien De Graaff. Laten wij onszelf niet gek maken: Nederlandse arbiters zijn geen top scheidsrechters zelfs ook met behulp van moderne technologieën. Bas Nijhuis wordt al niet door de UEFA als scheidsrechter aangesteld, prima. De enige laatste top scheidsrechter van ons land is Björn Kuiper, ik mis hem wel op onze velden.

Ronnie
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Met alle techniek die we voorhanden hebben, begrijp ik niet dat we nog steeds menselijke scheidsrechters op het veld hebben rondlopen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hele goed opmerking Ronnie, maar je hebt ook wel met menselijke spelers te maken. Tegen wie moeten zij op het veld dan klagen en beklagen ?

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Henrichs maakteen overtreding tegen de keeper en grijpt dus in in het spel. Regels zijn regels

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen