Wijffels vreest vervelend scenario voor Feyenoord: 'Er blijft echt helemaal niets over'

5 februari 2024, 09:46   Bijgewerkt: 5 februari 2024, 11:07
Foto: © Imago

Wat is er met Santiago Giménez aan de hand? De Mexicaan scoorde voor winterstop aan de lopende band bij Feyenoord, maar worstelt inmiddels al weken met zijn vorm. Maarten Wijffels weet niet wat hij ziet en vraagt zich af of men in Rotterdam inmiddels al rekening moet gaan houden met een ‘Nicolai Jørgensen-scenario’.

Feyenoord haalde Giménez in de zomer van 2022 naar Rotterdam. Na een stroeve eerste helft van het seizoen speelde hij zich na het Wereldkampioenschap in Qatar en de winterstop in de basis van trainer Arne Slot. Giménez maakte in de tweede helft van het afgelopen seizoen al een goede indruk en deed er in de eerste maanden van de huidige jaargang een paar schepjes bovenop. Hij scoorde aan de lopende band en sloot de eerste seizoenshelft al met achttien competitietreffers.

Artikel gaat verder onder video

Na de winterstop staat de teller vooralsnog echter op één doelpunt, gemaakt in de eerste wedstrijd tegen N.E.C. Giménez wist vervolgens niet te scoren tegen Vitesse, miste een strafschop tegen FC Twente en kwam zondagmiddag ook op bezoek bij AZ niet uit de verf. “Bij Feyenoord zijn een paar spelers wel echt aantoonbaar minder. De spits is wel duidelijk, die raakt echt helemaal niks meer”, zegt Wijffels in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “En dan zal het misschien best zo zijn dat hij weer eens een doelpunt gaat maken, maar je moet je toch misschien afvragen… Zullen we het benoemen? Het is misschien riskant, maar een beetje een Jørgensen-verhaal?”

Feyenoord telde in de zomer van 2016 3,5 miljoen euro neer voor Jørgensen. Een koopje, bleek al na een paar maanden. De Deen besloot het seizoen 2016/2017, waarin Feyenoord zich voor het eerst sinds 1999 weer kampioen van Nederland mocht noemen, op 25 doelpunten en zestien assists in 42 wedstrijden in alle competities (Eredivisie, Europa League, KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal). De Rotterdammers konden hun spits vervolgens voor een hoog bedrag verkopen aan Newcastle United, maar hielden hem in De Kuip. Jørgensen haalde echter bij lange na niet meer het niveau van zijn eerste seizoen. Hij trok in de zomer van 2021 uiteindelijk transfervrij de deur achter zich dicht.

Etienne Verhoeff vindt het nog ‘iets te vroeg’ om dat scenario uit de kast te halen, maar volgens Wijffels moet Feyenoord zich wel serieus zorgen gaan maken. “Er blijft echt helemaal niets over. Als je ziet hoe hij na zijn wissel erbij zit, daar zit echt een zielig hoopje mens. Het kan natuurlijk dat je weer eens lekker een bal raakt en dan ben je misschien vertrokken, maar tóch. Spelers gaan ook naar jou kijken van ‘kom op vriend, het mag wel iets meer’. Het verval is echt wel heel groot.” Giménez werd nog niet zo lang geleden nog gelinkt aan een overstap naar de Europese top. De Mexicaanse legende Hugo Sánchez adviseerde zijn landgenoot zelfs om zo snel te verkassen naar een topcompetitie. “Nou, daar lijkt mij momenteel geen sprake van”, aldus Wijffels.

Arne Slot met Ueda de kans gaan geven bij Feyenoord

Laden...
1501 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Performance
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

dit schijnen dit soort types toch geweldig fijn te vinden een bepaalde speler op een sneaky manier de grond in te trappen waar door hij misschien helemaal niet meer de oude wordt, hij is hetzelfde typetje sneaky als die Driessen, wat zou ik die 2 toch graag beiden tegelijk te grazen willen nemen, kijken wie er een echte baas is, ik wordt kotsmisselijk van dit soort berichten en begrijp ook helemaal niet dat dit medium dit soort afval een podium gunt

Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Maarten Wijffels die maandenlang riep dat Slot zou vertrekken.. komt nu hier mee. Eind van het seizoen houd ie ze mond wel weer

WH3K
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Die had ook voor zijn kans moeten gaan bij Tottenham

Schele_nelis
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Het verschil met het eerste seizoenshelft is dat de flanken niet leveren. Ze komen bijna geen man voorbij en de aanvoer naar Santi is verschrikkelijk. Deze klasbak komt echt wel weer tot scoren.

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Exact dit. Armoede troef als je de oorlog met Dilrosun en vooral Blinteh moet winnen..... Maar Trauner valt opbouwend ook erg tegen en vanuit de as komt er geen steekbal meer aan.... Heel Feyenoord was niet in beste doen. Maar voldoende om AZ te verslaan....

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het enige dat Santiago nodig heeft is een beetje zon en minstens 14 graden celsius...... Let maar op. Staat er gewoon straks weer....

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

alsjeblieft zeg iedereen is in paniek over santiago behalve het legioen zelf . ik hoor alleen die domme journalisten met 0,000 wedstrijden in de benen elke week paniek de wereld in zaaien. Elke spits heeft een dip niet iedereen is mbappe .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zo is dat er is bijna geen speler die een heel seizoen top is !!!!!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

precies het is onmogelijk om 2 jaren achter elkaar te scoren zelfs benzema stond droog bij real. Dat was het jaar toen ronaldo naar juve ging . Benzema moest opstaan maar het heeft wel effe geduurd uiteindelijk knalde die ze achter elkaar in.

78Rico
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hij was Feyenoord al ontgroeid volgens Mexico, rustig aan hopen dat hij nog wat ballen gaat raken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen