Marco van Basten zag Ajax in minuut 65 zwaar benadeeld worden tegen SC Heerenveen

12 februari 2024, 21:14
Foto: © Ziggo Sport

Marco van Basten vindt dat SC Heerenveen-middenvelder Oliver Braude een directe rode kaart had moeten krijgen in de wedstrijd tegen Ajax. De Noorse voetballer hield Brian Brobbey langdurig vast, terwijl de weg richting de goal open lag voor de aanvaller van Ajax. Danny Makkelie besloot de negentienjarige voetballer een gele kaart te geven.

In de uitzending van Rondo op Ziggo Sport worden de beelden van het vasthouden van Braude bij Brobbey getoond, waarna Van Basten zich hardop afvraagt waarom scheidsrechter Makkelie de speler van sc Heerenveen besloot een gele kaart te geven aan de Noor: "Dit is toch een rode kaart? Dit heeft niets met voetbal te maken", is de analist van mening, die niet begreep dat de VAR van dienst besloot om het moment links te laten liggen.

Artikel gaat verder onder video

"Hij doet niets om een bal te spelen" voegt de analist van Ziggo toe. "Dit is je niet met voetballen bezighouden, dit is een rode kaart. Puur bewust ook nog", zegt Van Basten. Brobbey had alleen Sven van Beek nog naast zich op het moment dat Braude de spits van Ajax vasthield. De weg richting de goal van Mickey van der Hart lag open, want Van Beek had een achterstand ten opzichte van de Ajacied. Braude greep voor sc Heerenveen, net op het juiste moment, onreglementair in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Sja, weg open naar het doel.. ik vond het persoonlijk ook rood. Maar begrijp ook dat je het op deze afstand, met 2 verdedigers op diezelfde lijn ongeveer, met geel af doet. De overtreding zelf is alleen totaal gestoord, een duw/klein trekje is nog een tactische kaart, maar dit was gewoon spelbederf en is net als met opzet de bal vangen rood. Wedstrijd is voorbij en volgende week gebeurt het gewoon weer.

BartAjax
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het was een zuiver doelpunt en Braude had rood moeten krijgen. Het is nog netjes van Ajax dat ze het niet aanvechten. Andere clubs zouden allang bezwaar hebben gemaakt

Laurens1
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ach Makkelie fluit vaker niet objectief, netjes dat er niet op gereflecteerd is! Situatie met bal wel of niet over de lijn is op dit niveau ook schandalig! Het niveau van Ajax is helaas ook schandalig, dan roep je dit soort situaties op!

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

wat heef het met het NIVEAU VAN AJAX te maken? helemaal niets. maar wel met het niveau van Makkelie

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dit gaan we elke week zien vast houden door tegenstander van Brobbey !? is al een paar keer gedaan bij Brobbey,. dit gaat nu elke wedstrijd gebeuren bij doorbraak van Brobbey !? en als de scheidsrechters niet ingrijpen dan zie ik het een gewoonte worden om spitsen gewoon vast houden want je krijg toch maar geel!!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Als brobbey dan ook maar geel krijgt dan. Hij pakt in de zestien altijd als eerste zijn tegenstander vanst om weg te draaien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen