Van der Vaart kraakt verdediger af: ‘Ik vind hem een beetje op Rico Verhoeven lijken’

18 februari 2024, 23:52
Foto: © Studio Voetbal, Imago

In Studio Voetbal wordt zondagavond vooruitgeblikt naar het eerste duel van PSV met Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League. De koploper van de Eredivisie speelt de heenwedstrijd tegen de Duitse opponent dinsdagavond voor eigen publiek. Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart wijzen Niklas Süle aan als zwakke plek bij Dortmund.

Süle maakt normaal gesproken deel uit van een driemansdefensie bij Dortmund. “Met Süle hebben ze achterin niet de meest wendbare centrale verdediger”, zegt Afellay over de 1 meter 95 lange stopper van die Borussen. Presentator Sjoerd van Ramshorst richt zich vervolgens tot Van der Vaart, daar laatstgenoemde zich in het verleden meerdere malen kritisch heeft uitgelaten over Süle.

Artikel gaat verder onder video

Van der Vaart ziet met name fysieke gelijkenissen tussen Süle en kickbokser Rico Verhoeven (1 meter 96 lang en ongeveer 120 kilo zwaar). “Ik vind hem een beetje op Rico Verhoeven lijken. Zo beweegt hij ook. Hij heeft geen nek. Ik vind hem niet zo heel goed, maar hij heeft toch bij Bayern gespeeld en speelt nu ook bij Dortmund. Maar ik vind het geen bijzondere speler”, aldus de oud-international. 

Afellay noemt Jadon Sancho, Marco Reus en Donyell Malen als de voornaamste blikvangers van de Duitsers. “Normaal gesproken is Dortmund wel sterker dan PSV. Dortmund is in de zwaarste poule met Paris Saint-Germain, AC Milan en Newcastle United groepswinnaar geworden. Dat geeft de kracht van Dortmund wel aan”, vervolgt Afellay. “Maar PSV heeft dit seizoen al een aantal keer laten zien dat ze boven zichzelf kunnen uitstijgen. Dat zal je wel nodig hebben tegen Dortmund”, aldus de oud-speler van onder meer PSV en Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik vind Van Der Vaart steeds meer op Ton Elias lijken. Nu ben ik ook een analist?

Klantenservice
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik weet niet of van der Vaart nou over de nek van een ander moet gaan oordelen...

Oud keeper
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Kijk eens in de spiegel, het zal je verbazen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen