Schrikbarende statistiek voor Ajax tegen Engelse ploegen duikt op

24 februari 2024, 14:42
Foto: © Imago

Ajax werd vrijdagmiddag gekoppeld aan Aston Villa en heeft daarmee mogelijk de zwaarst mogelijke opponent van de hele Conference League getroffen. De huidige nummer vier van de Premier League neemt het op 7 en 14 maart op tegen de ploeterende Amsterdammers. Een statistiek van Opta geeft de Ajax-fans ongetwijfeld nog minder goede hoop voor het Europese duel tegen de Engelse club.

Van de afgelopen zes Europese ontmoetingen met Engelse clubs, verloor Ajax er zes. De Amsterdammers maakten daarnaast slechts één doelpunt en kregen elf goals te verwerken. Het lijkt een gigantische uitdaging om hier tegen Aston Villa verandering in te brengen.

Artikel gaat verder onder video

Dit seizoen verloor Ajax twee keer van Brighton & Hove Albion in de groepsfase van de Europa League. Vorig seizoen leed Ajax in de Champions League-groep twee nederlagen tegen Liverpool. Datzelfde deed het in 2020/21. De laatste keer dat de Amsterdammers op Europees toneel van een Engelse club wisten te winnen, was in seizoen 2018/19, in de groepsfase tegen Tottenham Hotspur (0-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Wat een onnodige discussies, aannames, kansenberekeningen over Ajax-Aston Villa. Denk aan de realiteit. Deze Ajax-selectie kan van elke tegenstander verliezen, zeker met een bange trainer als Schip aan het roer. De verwachting is dat Ajax toch er uit vliegt, dus waarom niet proberen ? Het volgende: Sutalo moet door Kaplan of een andere back worden vervangen, Gaai mag nu en nooit meer worden opgesteld, Sosa vraagteken, Taylor reserve, Rijkhoff in de basis, dan maar met Bergwijn Brobbey/Rijkhoff Berghuis in de aanval, Hlynsonn Van den Boomen Henderson middenveld. Aston Villa heeft een paar sterkhouders: de doelgerichte Leon Bailey, opkomende en verrassende Belg Tielemans hij schiet altijd zuiver uit de 2e lijn, linksback Digne en de wereldkampioen keeper Martinez. Wij zien het wel. Het is geen schande om met dit Ajax door een PL-ploeg uitgeschakeld te worden.

Mike
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Een van de weinige echte lichtpuntjes van Ajax - praktisch elke wedstrijd - is Brobbey. Zoals jij het zegt, zou het best eens kunnen werken. Je hebt een balvaste centrumspits voorin, zorg dat er mensen omheen staan die ook aanvallend zijn ipv dat je hem laat zwemmen. Zou wel wat wezen. Maar laten we zo zien.. iedereen gaat ervanuit dat ze verliezen, dus het kan nooit slechter zijn.

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Goed gezien Mike, zo denk ik er ook over. In noodgeval zonder vleugel (Berghuis), spelen wel met Brobbey zoals jij schrijft met om hem heen Rijkhoff en Akpom, je weet nooit of zij nog in staat zijn om uit hun slof te kunnen schieten

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De bal is rond en ze beginnen bij 0-0. In zou wedstrijd kan van alles gebeuren. Maar als ik op moest zetten dan wel op Aston Villa😉😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen