'Kroes schuift topprioriteit bij Ajax voor zich uit: vanaf medio april wordt besluit genomen'

15 maart 2024, 16:24
Foto: © Imago

Alex Kroes, die vandaag (vrijdag) begonnen is aan zijn klus als algemeen directeur van Ajax, zal pas vanaf 'medio april' gaan kijken naar de invulling van de functie van hoofdtrainer voor volgend seizoen, schrijft het Algemeen Dagblad. De krant bespreekt de kansen van verschillende kandidaten die de afgelopen tijd genoemd werden, Erik ten Hag, Pascal Jansen en Graham Potter, om als opvolger van John van 't Schip te zullen worden aangesteld in Amsterdam.

AD-verslaggever Johan Inan beschrijft de aanstelling van een nieuwe trainer als 'topprioriteit' voor Kroes. "Onder achtereenvolgens Alfred Schreuder, John Heitinga, Maurice Steijn en huidig interimmer John van ’t Schip is Ajax op voetbaltechnisch, maar ook op disciplinair en sturend-leidinggevend vlak uit koers geraakt", leest het. "De hoge eisen en de prestatiecultuur die Erik ten Hag hanteerde in Amsterdam, moet heel snel weer de norm worden", concludeert de journalist dan ook.

Artikel gaat verder onder video

In de Engelse media werd eerder deze week al gesuggereerd dat Kroes daar voor zou willen zorgen door Ten Hag zélf voor een rentree in Amsterdam te benaderen, ervan uitgaande dat de voormalige succescoach van de Amsterdammers komend seizoen niet langer trainer van Manchester United zal zijn. Inan verwacht echter niet dat het zover zal komen: "De kans dat Ten Hag zelf terugkeert, is klein." Twee andere trainers zouden meer kans maken op de baan in de Johan Cruijff ArenA, maar nog even geduld moeten uitoefenen: "Namen zoals Graham Potter en Pascal Jansen staan weliswaar op een globale longlist, Ajax en Kroes zullen wachten tot de trainerscarrousel medio april echt op gang komt alvorens echt een besluit te nemen. Helder is wel het profiel dat Kroes zoekt: een trainer die duidelijkheid, discipline en visie voorstaat", schrijft Inan.

In voorbereiding op zijn functie in Amsterdam bracht Kroes vorig jaar een bezoek aan Manchester, waar hij bij zowel de huidige werkgever van Ten Hag als bij de treble-winnaar van vorig seizoen (Manchester City) in de keuken keek. "Feilloos zag hij daar bij de ene club (United) vooral hoe het niét moet: een gedateerde variant op Ajax, maar dan in de overtreffende trap. Bij buurman Manchester City zijn de organisatiestructuur en de richting wél glashelder, uitgevoerd door voetbalmensen van wie exact duidelijk is waar hun verantwoordelijkheid begint en eindigt", weet Inan. De organisatiestructuur zoals die er bij City uitziet, zou dan ook als blauwdruk (pun intended) kunnen worden gezien voor de manier waarop Kroes het bij Ajax in de toekomst zou willen gaan neerzetten. "Dat model is op hoofdlijnen waar Kroes ook met Ajax naartoe wil, maar wél met een beperking: de Amsterdamse club heeft al per direct een grondige ingreep nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Alex Kroes doet nu al erg stoer. Ik lees daar een paar namen van trainers die hij wilt als vervanger van van t Schip. Professor Zonnebloem gaat dit Ajax echt niet beter maken en Pascal Jansen ook niet.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Maar jij denkt iemand die dat wel kan dat die naar Ajax komt? En je punt is ook vrij apart. Want die trainer begint pas volgend seizoen. Dus DIT Ajax kunnen ze ook niet beter maken omdat ze nooit met DIT Ajax gaan werken.

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vertel eens waar Kroes zijn plannen met Ajax uit de doeken heeft gedaan, gelet op de onzin die jij uitkraamt zal het een complete krant zijn maar vertel.

Goku
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Schuif nu alles al op de lange baan

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Scherp KC.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tuurlijk kc ,geweldig krotje ,helemaal mee eens kc , precies krotje . Goh dan heb je een leven 🤣🤣🤣. Veel plezier schizo

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kroes 1 dag in dienst bij Ajax, hoe dom moet je zijn om een opmerking te maken zoals jij doet?

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het is een afleidende truc, andere opties al op het oog.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik denk dat jullie dezelfde truc doen bij vd maarel . Laten stoppen om hem daarna transfervrij te halen . 🤣🤣🤣

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ooh ze hebben een doorschuivert. Is niks word niks. Ben er blij mee.

Kramer
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En dan zeggen ze dat Crimson of Krotje hun uitlokt. Gasten, een spiegel is geen overbodige luxe. OT: begrijpelijk, April vallen de ontslagen of geven trainers aan te stoppen bij hun huidige werkgever. Waarom deze maand op snelle sprong beslissen?!

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Beste Kramer die domme zich vervelende 010-Ajaxhaters zijn de simpelste, omdat zij denken superieur te zijn t.o.v. alles wat Ajax is. Kijk als zij nou supporters van Barca, Anderlecht (ha ha ha) of AS Roma zijn dan kan ik hun meningen nog wel accepteren, maar supporters van een club die sinds het bestaan vanaf 1908, pas 16/17 titels behaald heeft nou nee, lachwekkend gewoon. KC en ik worden van uitlokken beschuldigd, maar vanaf nu neem ik geen blad voor de mond meer, omdat -zij- steeds blijven uitlokken met hun haat.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat een haat moet jij wel niet hebben krutje. Tegen alles en iedereen wat jou niet aanstaat. Ga even langs bij je huisarts en praat erover.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kj krotje als hersenpan . Ziet het verschil niet tussen kritiek op ajax ,en mensen die wat zeggen tegen hem. Heeft niet door dat menzen ajax niet haten maar klaar zijn met krotjekc/en ook bean

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kramer kc en krotje is een persoon die hier al tijden mensen uitlokt . Mensen zijn het zat en pakken deze huichelaar terug . Zo werkt het . Met zijn haters de heletijd . Kritiek is niet percé haat . Het successupportertje kan nergens tegen zit constant te wijzen ,kleineren ,en te huilen Dan krijg je tegenreacties . Niet bedoelt tegen ajax maar persoonlijk tegen hem .

Vito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onzin, Hij is wel degelijk bezig maar om de rust voor Schip en het team te bewaren wordt er naar april verwezen. Mislintat deed hetzelfde einde seizoen meer duidelijkheid over Heitinga. Ondertussen was hij al maanden bezig met Steijn. Ze zijn allang bezig met Pascal Jansen. Terechte keuze ook.

Roy Landvreugd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

PASCAL JANSEN EN ALS ADVISEUR RIJKAARD,WANT DAT DEED OVERMARS BUITEN IEDEREEN WETEN OM AL TOEN TEN HAG TRAINER VAN AJAX WAS

Omar de Wijze
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu graag in het nederlands

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vermoed dat Ajax al weet wie er moet vertrekken en wie er gekocht moet worden. Alle roeptoeters ten spijt maar Kroes heeft nog helemaal niets gezegd van hoe en wat en welke trainer hij wilt aantrekken. Waarom19 moet minder kranten lezen en al helemaal geen stukken met onzin die Driessen en Verwij schrijven....Ajax heeft voor niets de Telegraaf de deur gewezen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen