Ajax-aankoop van 10 miljoen euro raakt eindelijk in vorm: 'Ik vind die 10 miljoen nog weinig'

17 maart 2024, 08:58
Foto: © Imago

Geen trainer kreeg hem aan de praat bij Ajax, maar in dienst van Antwerp FC maakt Owen Wijndal dit seizoen indruk. De linksback heeft een vaste basisplaats in het elftal van Mark van Bommel en wordt door de Gazet van Antwerpen ‘de man in vorm’ genoemd. In een interview met de krant vertelt Wijndal zich goed te voelen in België.

De elfvoudig Oranje-international krijgt de vraag hoe ver hij verwijderd is van de voetballer voor wie Ajax in 2022 een bedrag van tien miljoen euro neertelde. “Dat is moeilijk te zeggen. Ik voel me goed. Én fit”, verwijst hij naar enkelklachten waar hij voor de winterstop mee sukkelde. “Laten we zeggen dat ik in de buurt zit van het niveau dat ik bij AZ haalde.”

Artikel gaat verder onder video

Wijndal wordt gehuurd van Ajax, waar hij zijn prijskaartje nooit kon waarmaken. Volgens sommigen is de tien miljoen euro dan ook weggegooid geld. “Wat anderen over mij zeggen, kan mij niet zoveel schelen. Er is bij Ajax op korte tijd véél veranderd. Dat achtervolgt de club nog steeds. Ik probeer gewoon te tonen dat ik genoeg in mijn mars heb om in de basis te staan, zowel bij Antwerp als bij Ajax. En wat dat prijskaartje betreft… Ik vond tien miljoen nog weinig”, zegt hij lachend.

Zijn overstap naar Antwerp is een goede keuze gebleken. “Ja, ook omdat ik het hier heel erg naar mijn zin heb. Ik volg Ajax natuurlijk nog. Wanneer ik kan, kijk ik. Sommige jongens spreek ik elke dag: Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Stevie Bergwijn, de aanvoerder. De woelige tijden die zij meemaken, trek ik mij uiteraard ook aan, want het zijn mijn vrienden. Én ik lig nog tot 2027 onder contract bij Ajax. Ik gun de club nog steeds alles. Hopelijk kunnen ze nog een paar plaatsjes stijgen in de competitie.”

Zie je Owen Wijndal volgend seizoen doorbreken bij Ajax?

Laden...
2649 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Als hij ECHT in een (zéér goede) vorm komt naar topvorm dan kan hij mogelijk weer doen terugkeren naar Ajax mogelijk omdat hij daar véél geleerd heeft !!!

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zal een aanwinst zijn voor Ajax als die in de vorm keer uit AZ tijd

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Voor het nieuwe seizoen terug halen en dan ook nog een back up vanuit de jonge talenten opleiden. Overigens, de Jong Ajaxspelers beginnen eindelijk te voetballen zoals men bij Ajax van hen verwacht(te). Rijkhoff moet zo snel mogelijk een plaats in de spits bij Ajax krijgen. Dies Janze moet net als Kalokoh in de zomer naar de hoofdmacht overgeheveld worden.

Vito
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Was toch de beste Linkerkant van Europa: Wijndal-Bergwijn? Veel slechter dan nu kan niet, of Antwerpen moe hem (ver)kopen, Hebben ze al eerder gedaan met een Linksback die niet kan voetballen voor ruim 12 miljoen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ruilen met Taylor

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen